Riscul in afaceri

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.69

nivel: Facultate

Riscul speculativ implica obtinerea unui profit sau a unei pierderi, in timp ce riscul pur implica o singura alternativa, aceea a pierderii.
Cum riscul este o parte inevitabila a afacerii, managementul trebuie sa descopere modalitatile de actiune pentru controlul acestuia. Recunoasterea prezentei riscului este primul si cel mai important pas. In continuare, managerii au la dispozitie o seri[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Riscul in afaceri

Riscul speculativ implica obtinerea unui profit sau a unei pierderi, in timp ce riscul pur implica o singura alternativa, aceea a pierderii.
Cum riscul este o parte inevitabila a afacerii, managementul trebuie sa descopere modalitatile de actiune pentru controlul acestuia. Recunoasterea prezentei riscului este primul si cel mai important pas. In continuare, managerii au la dispozitie o serie de metode specifice pentru a evita riscul, pentru a reduce riscul, pentru a-si asuma riscul sau pentru a rezolva aceasta problema cu companiile de asigurari.

Unul dintre miile de intreprinzatori americani, Theodore Vail, a fost poate cel mai eficace manager din istoria afacerilor in Statele Unite ale Americii. Ca Presedinte al Sistemului Telefonic Bell, dinainte de 1910 pana la jumatatea anilor 1920, Vail a facut din organizatie cea mai mare firma particulara din lume si una din cele mai prospere companii. Faptul ca sistemul telefonic este proprietate privata se intelege de la sine in Statele Unite. Sistemul Bell este, de asemenea, singurul serviciu public care a demonstrat ca este condus de un management care isi asuma riscul chiar daca are monopolul intr-o zona vitala si piata este saturata.

Explicatia a constat in asumarea riscurilor de catre echipa condusa de Vail atunci cand aceasta a fundamentat patru decizii strategice in conditii de risc si incertitudine pentru a salva sistemul telefoniei americane de la integrarea in agentiile guvernamentale. Succesul unei intreprinderi poate fi direct proportional cu gradul in care conducerea acesteia intelege sa-si asume riscurile in adoptarea u aplicarea deciziilor. Riscul apare astfel ca un element intrinsec pentru dezvoltarea unei societati.

Revistele "Euromoney" si "The Economist" calculeaza periodic riscul de tara, dupa metodologii proprii. Prin intermediul unor indicatori conventionali sunt exprimate sansele de transformare in profit a unui capital investit la un moment dat intr-o tara. Astfel, in 1994 Romania a inregistrat un declin dupa riscul de tara, ocupand locurile 74 in martie si 77 in septembrie acelasi an, in timp ce dupa "The Economist", tot in septembrie 1994 Romania trecea de la grupa "D" (cea mai defavorabila) la grupa "C", la riscul politic.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.