Riscul de mediu in industrie

7x puncte

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Inventarul potentialelor riscuri. Analiza riscului incepe prin impartirea hazardelor in doua elemente: expunere si efect. Studiile privind expunerea se refera la modurile in care o persoana (sau un ecosistem) ar putea fi supusa unor schimbari. Studiile privind efectele examineaza ce se poate intampla o data ce expunerea s-a manifestat. O evaluare a riscului este o estimare calitativa sau semnifica[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Riscul de mediu in industrie

Inventarul potentialelor riscuri. Analiza riscului incepe prin impartirea hazardelor in doua elemente: expunere si efect. Studiile privind expunerea se refera la modurile in care o persoana (sau un ecosistem) ar putea fi supusa unor schimbari. Studiile privind efectele examineaza ce se poate intampla o data ce expunerea s-a manifestat. O evaluare a riscului este o estimare calitativa sau semnificativa a probabilitatii de aparitie a unui eveniment generator de risc. Principalele etape ale unui proces de management al riscului sunt:
- identificarea riscului;

- estimarea extinderii si probabilitatii de aparitie a pericolului (evaluarea riscului);
- determinarea nivelului de acceptabilitate a riscului;
- stabilirea masurilor de reducere a riscului.
Stabilirea politicii in domeniu a companiei. Un real ajutor in acest sens il aduce Directiva Consiliului European referitoare la accidentele majore in cadrul catorva activitati industriale, cunoscuta sub denumirea de SOVESO. Scopul principal al acestei directive este de a ajuta la stoparea accidentelor majore ce conduc la dezastre de mediu, ceea ce inseamna reducerea riscurilor catastrofelor si protejarea populatiei prin tratate si acorduri de cooperare internationala.

La nivel european au fost adoptate reglementari legislative prin care companiile, intreprinderile industriale sunt obligate sa tina un inventar al substantelor toxice si periculoase si sa raporteze stocurile de substante chimice si periculoase ce depasesc anumite cantitati.
Pe linga reglementarile privind managementul riscurilor in timpul utilizarii substantelor chimice, legislatia nationala mai poate sa prevada reglementari referitoare la:
- depozitarea compusilor inflamabili;
- compusii explozivi;
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.