Riscul de conducere a intreprinderii

5x puncte

categorie: Economie

nota: 8.88

nivel: Facultate

Riscul de conducere a intreprinderii
In timp ce noi toti nu putem trece peste nesiguranta de afacere ridicata a Amazon.com., cele mai multe investitii in tehnologia de informare trebuie sa se afirme in situatii nesigure. In lumea veche, singura care prezinta siguranta, investitiile in tehnologia de informare au imbunatatit operatiile existente si succesul lor a fost aproape de a realiza un[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Riscul de conducere a intreprinderii

Riscul de conducere a intreprinderii
In timp ce noi toti nu putem trece peste nesiguranta de afacere ridicata a Amazon.com., cele mai multe investitii in tehnologia de informare trebuie sa se afirme in situatii nesigure. In lumea veche, singura care prezinta siguranta, investitiile in tehnologia de informare au imbunatatit operatiile existente si succesul lor a fost aproape de a realiza un rezultat specific.

Riscul de conducere a intreprinderii
De exemplu, o investitie intr-un nou traseu este rationalizata astfel incat sa faciliteze o retea ATM in noptile de vineri, ceea ce sporeste satisfactia clientilor, fara a-si insusi mai multe bunuri reale.Cand investitiile in tehnologia de informare intensifica profitabil un model de afacere stabilit, analiza optiunilor reale (ROI) si alte modalitati de abordare traditionala a evaluarii sunt instrumente solide pentru luarea de decizii executive.

Riscul de conducere a intreprinderii
Dar cand tehnologia de informare joaca un rol strategic pe pietele nesigure, aceste instrumente traditionale esueaza, lasand inderiva managementul cu vechime in ceea ce priveste luarea de decizii importante (de multi dolari) pe baza participarilor strategice nesustinute. Ceea ce face aceasta problema de-a dreptul arzatoare in climatul curent, este ca investitiile in tehnologia de informare sunt adesea cele ce permit schimbarea si inovatia. Instrumentele traditionale esueaza pentru ca ele nu pot justifica pentru ce fel de investitii in tehnologia de informare se creeaza portofolii de optiuni (optiuni)-un set de alegeri care pot fi facute in viitor prin schimbarea conditiilor afacerii.

Riscul de conducere a intreprinderii
Instrumentele traditionale neglijeaza sa faca un bilant al valorii flexibilitatii.Cat de grava este problema? Ganditi-va la cat de greu este sa prezici urmatorul adversar care va aparea din multimea de initiative ale comertului. Analiza optiunilor reale (ROI) si celelalte instrumente traditionale sunt specifice ca efect; ele sunt bazate pe un singur scenariu de viitor si pe un singur plan de investitii. Cand e vorba de investitii din punct de vedere comercial, directorii realizeaza dintr-o data ca trebuie sa intre in joc pentru ca investitia din prezent va crea oportunitati valoroase pentru a naviga viitorul.Si, deja, instrumentele traditionale par sa impiedice progresul.

Riscul de conducere a intreprinderii
CREATIA DE VALOARE INTR-O LUME NESIGURA
Realitatile care recunosc existenta CIO trebuie reflectate in instrumentele folosite pentru a sprijini luarea de decizii executive in tehnologia de informare. Am folosit o apropiere inovatoare, OPTIUNILE REALE, pentru a justifica mai bine nesiguranta si cum raspund manager-ii la evenimentele in desfasurare.

Cadrul de munca al optiunilor reale captureaza valoarea flexibilitatii create de tehnologia de informare. Fara flexibilitate, afacerile trebuie sa stea rigid expuse catre nesiguranta. Prin flexibilitate, afacerile sunt bariere impotriva dificultatilor. Apropierea optiunilor reale ajuta CIO sa uite si sa elimine riscul.

Dar valoarea reala a apropierii optiunilor reale este aceea ca arata cata nesiguranta creeaza valoarea. CIO trebuie sa recunoasca faptul ca nesiguranta asociata cu afacerile (oportunitatile) strategice curente este diferita pentru ca flexibilitatea poate fi folosita atat pentru a evita pierderile, cat si pentru a naviga spre oportunitatile care apar pe neasteptate. Nesiguranta este indrumatorul potentialului superior, iar apropierea optiunilor reale retine (capteaza) acest aspect de valoare creativa a investitiilor in tehnologia de informare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.