Rio de Janeiro

5x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.96

nivel: Liceu

In Zona de Nord din Rio se afla Stadionul Maracana, stadionul de fotbal cu cea mai mare capacitate din lume, capabil sa gazduiasca aproape 200.000 de persoane (totusi cel mai mare stadion de orice tip din lume se afla in Praga, Republica Ceha) dar nu este folosit pentru fotbal). In era moderna, capacitatea a fost redusa conform cu regulile de siguranta moderna, si introducere de scaune pentru toti[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Rio de Janeiro

In Zona de Nord din Rio se afla Stadionul Maracana, stadionul de fotbal cu cea mai mare capacitate din lume, capabil sa gazduiasca aproape 200.000 de persoane (totusi cel mai mare stadion de orice tip din lume se afla in Praga, Republica Ceha) dar nu este folosit pentru fotbal). In era moderna, capacitatea a fost redusa conform cu regulile de siguranta moderna, si introducere de scaune pentru toti spectatorii. In urma ultimelor renovari, va ajunge sa detina o capacitate de aproximativ 120.000 de persoane. Maracana va fi locul de desfasurare a Ceremoniilor de Deschidere si Inchidere precum si a unor competitii ale Jocurilor Pan-Americane 2007.

Zona de Vest
Zona de Vest este regiunea metropolitana cea mai indepartata de centru orasului. Include cartierele Barra da Tijuca, Jacarepagua, Campo Grande, Santa Cruz si Bangu. Barra da Tijuca ramane o zona de crestere rapida, atragand in special sectorul mai bogat al populatiei, in timp ce cartiere invecinate din Zona de Vest releva diferente mari intre clasele sociale. Sectorul are zone industriale, insa in interiorul sau se afla si cateva zone agricole. Pe langa Barra da Tijuca si Jacarepagua, un alt cartier cu o crestere economica importanta este Campo Grande.

Cateva competitii ale Jocurilor Pan-Americane din 2007 se vor desfasura in Centrul Sportiv Miecimo da Silva, poreclit Scoala Generala "Algodao" si altele pe Stadionul Italo del Cima Stadium, in Campo Grande.La vestul zonelor mai vechi este Barra da Tijuca, o zona costala subdezvoltata anterior, care acum trece printr-o perioada de reconstructie. Cladiri moderne de apartamente si centre comerciale ii confera zonei un aer americanizat spre deosebire de centrul inghesuit (Centro). Aceasta a atras transferarea oamenilor de afaceri in Barra da Tijuca pentru a profita de acest fapt. Plajele imense din Barra da Tijuca sunt de asemenea populare pentru locuitorii orasului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.