Riga crypto si lapuna enigel

1x punct

categorie: Romana

nota: 10.00

nivel: Facultate

Titlul desemneaza membrii cuplului nuimplinit Crypto si enigel . riga (regale) intruchipeaza geniul vegeteal iar lapona apartine regmului animal evoluat care aspira catre soare catre ideal. Poezia debutea cu prezentarea cadrului natural specific regelui crypto " in pat de rau si huma unsa" printer "bureti" un loc al intunericului si meditatiei.Crypto este caracterizat ca fiind "sterp" si ca " nu v[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Riga crypto si lapuna enigel

Titlul desemneaza membrii cuplului nuimplinit Crypto si enigel . riga (regale) intruchipeaza geniul vegeteal iar lapona apartine regmului animal evoluat care aspira catre soare catre ideal. Poezia debutea cu prezentarea cadrului natural specific regelui crypto " in pat de rau si huma unsa" printer "bureti" un loc al intunericului si meditatiei.Crypto este caracterizat ca fiind "sterp" si ca " nu vroia sa infloreasca" deoarecea se pare ca o vrajitoare rostise un fel de bluestem asupra lui.

POemul continua cu prezentarea laponei enigell " mica linistita dar acre traieste in tari de gheata urigisita" gheata e un symbol al intelectului al gandirii rationale" Pt ea incepe un nou an timp al schimbarii pt ca ea aspira catre "sud" catre soare. Intalnirea celor 2 reprezentati ai planurilor diferite se petrece ca si in luceafarul in vis.

Regale fiinta inferioara adreseaza 3 chemari . prima oara fata este imbiata cu dulceata si fragi care simbolizeaza imparatia lui crypto pe care el vrea sa I'o ofere . a 2a chemare enunta sacrificial supreme de care este capabil regale in numele iubirii . enigel intuieste gestul lui imatur dar si faptul ca aspiratia lui este mult prea inalta .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.