Rezumatul romanului Ultima noapte de dragoste , intaia noapte de razboi

3x puncte

categorie: Romana

nota: 10.00

nivel: Liceu

Cei doi se casatoresc si traiesc in conditii modeste. Va avea insa loc o intamplare ce le va schimba viata. Gheorghidiu primeste o mostenire insemnata de la unchiul Tache.Cei doi se implica in viata moderna a capitalei. Stefan Gheorghidiu nu se poate adopta lumii afacerilor in schimb Ela este din ce in ce mai atrasa de lux si petreceri. Aventura acestei cu Grigoriade il chinuieste cumplit pe sotul[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Rezumatul romanului Ultima noapte de dragoste , intaia noapte de razboi

Cei doi se casatoresc si traiesc in conditii modeste. Va avea insa loc o intamplare ce le va schimba viata. Gheorghidiu primeste o mostenire insemnata de la unchiul Tache.Cei doi se implica in viata moderna a capitalei. Stefan Gheorghidiu nu se poate adopta lumii afacerilor in schimb Ela este din ce in ce mai atrasa de lux si petreceri. Aventura acestei cu Grigoriade il chinuieste cumplit pe sotul ei. Cei doi soti chiar se despart pentru o scurta perioada de timp.

Intorcandu-se acasa pe neasteptate noaptea si negasindu-si sotia Acasa se gandeste choiar la divort. O scrisoare gasita in biblioteca in care ela era chemata in noapte acu pricina la Anisoara il face pe Gheorghidiu sa isi ierte sotia . Plecand inapoi la regiment , un colonel ii povesteste aventurile lui Grigoriade printer care isi face loc in care femeia infidela isi pacaleste sotul cu o scrisoare de la o prietena pentru asi justifica lipsa de Acasa intr-o noapte . Gheorghidiu isi da seama ca era vorba chiar de el dar nu se mai poate intoarce Acasa pentru ca a doua zi Romania intra in razboi.

Partea a-II-a.
A doua parte a romanului prezinta intamplarile prin care trece regimentul lui gheorghidiu. Razboiul apare ca fiind de horror , nu are nimic eroic iar moartea pandeste la fiecare pas . Stefan este ranit si se intoarce la Bucuresti dar ceresa fie dus intr-un spital judetean pentru a nusi intalni sotia.Abia dupa ce se vindeca se intoacre la Bucuresti unde o vede pe Ela. In corespondenta gaseste o scrisoare anonima unde i-se dau detalii despre faptul ca Ela il inseala cu Grigoriade . Ii arata scrisoarea elei, aceasta se dezvinovateste dar Gheorghidiu , cu mentalitatea schimbata , anunta ca se vor desparti.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.