Rezolvari variante bacalaureat

1x punct

categorie: Romana

nota: 9.92

nivel: Facultate

3. Mai doresti un pahar de vin?
Priviti, vin baietii de la fotbal.
4. "stau in tarmu-albastru-al raului de soare"
"pasarile negre suite in apus"
5. a fi= apare in text sub forma de "fu"=sugereaza un trecut mai apropiat

6.natura si moartea
7."pasari negre ..ca frunza bolnava"= comparatie= negrul de la cul pasarilor si deasemenea frunza bolnava suger[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Rezolvari variante bacalaureat

3. Mai doresti un pahar de vin?
Priviti, vin baietii de la fotbal.
4. "stau in tarmu-albastru-al raului de soare"
"pasarile negre suite in apus"
5. a fi= apare in text sub forma de "fu"=sugereaza un trecut mai apropiat

6.natura si moartea
7."pasari negre ..ca frunza bolnava"= comparatie= negrul de la cul pasarilor si deasemenea frunza bolnava sugereaza moartea care este chiar si unul dintre motivele poeziei
8.prin titlul"Niciodata toamna" poetul coreleaza acest anotimp cu apropierea mortii si il percepe ca pe ultima si de aceea poate cea mai frumoasa perioada a vietii lui.In acest sens el reia cuvintele din titlu si ni le explica in continuare: "Niciodata toamna nu fu mai frumoasa/Sufletului nostru bucuros de moarte.

9.caracteristici moderniste in poezia de fata-estetica uratului:"Stau in tarmu-albastru-al raului de soare/Din mocirla carui aur am baut.
-sintaxa dezarticulata:"Pasarile negre suie in apus/Ca frunza bolnava -a carpenului sur/Ce se desfrunzeste,scuturand in sus/Foile-n azur.
-limbaj cu semnificatii neobisnuite:"Si cu ochii-n facla plopilor cereasca/Sa-si ingroape umbra-n umbra lor,in ses.

Subiectul II.
.Sunt de acord cu afirmatia "Constiinta sa-ti dicteze datoria, nu legile...", in sprijinul careia voi aduce urmatoarele argumente.
In primul rand constiinta este vocea launtrica ce judeca actiunile noastre si ne calauzeste, pas cu pas, spre dobandirea cat mai deplina a virtutilor, care sunt calitati morale .Totodata ea trebuie educata atat prin credinta cat si prin unele norme stabilite de societate.Fiind capacitatea noastra de a face judecati morale ea trebuie sa stea la baza actiunilor noastre.

In al doilea rand legile sunt facute de oameni, in consecinta sunt supuse greselii si de multe ori sunt nedrepte sau lasa loc interpretarilor dubioase. Legile trebuie respectate dar trebuie trecute prin filtrul constiintei. Un astfel de exemplu in literatura romana il putem regasi chiar in unu dintre romanele lui Rebreanu si anume "Padurea Spanzuratilor" unde il regasim pe locotenentul Apostol Bologa ca un om cuprins de remuscari caci avea datoria de soldat sa isi infrunte propriul popor, sa treaca peste constiinta si sa atace neamul din care face parte.

Aceasta datorie dictata de legile razboiului nu o poate implini, caci constiinta si inima ii dictau sa treaca de partea fratilor romani.In concluzie consider constiinta ca si capacitatea prin care ne recunoastem datoria de a savarsi fapte considerate morale si astfel ea trebuie sa stea la baza oricaror datorii pe care le avem de indeplinit.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.