Rezolvare varianta - Limba romana

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.83

nivel: Liceu

5. "amurgul incepuse a se ridica din adancuri"- imagine vizualas?; "un sunet prelung si jalnic de o aramas? sunatoare" -imagine auditivas?
6. Perspectiva narativa se defineste prin naratorul-personaj si naratiunea la persoana I.7. Figuri de stil: "pulberea de lumina rosietica" - metafora• ce sugereaza farmecul amurgului, imaginea vizuala a soarelui la apus emana vraja si incantare; "d[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Rezolvare varianta - Limba romana

5. "amurgul incepuse a se ridica din adancuri"- imagine vizualas?; "un sunet prelung si jalnic de o aramas? sunatoare" -imagine auditivas?
6. Perspectiva narativa se defineste prin naratorul-personaj si naratiunea la persoana I.7. Figuri de stil: "pulberea de lumina rosietica" - metafora• ce sugereaza farmecul amurgului, imaginea vizuala a soarelui la apus emana vraja si incantare; "departe, foarte departe" repetitia adverbului de loc compune o imagine ampla a peisajului.

8. Folosirea frecventas? a imperfectului denotas? o actiune inceputas? si neterminatas?, dar si o stare incertas?, de nesiguranta•.
9. Descrierea este principalul mod de expunere, care evidentiaza sentimentele de admiratie si incantare a naratorului-personaj pentru tabloul naturii in amurg, construit prin:
- imagini artistice: vizuale, auditive, motorii;
- prezenta figurilor de stil: epitete, metafore, repetitii
10. Textul citat se incadreaza in stilul beletristic, deoarece, prin utilizarea imaginilor artistice si a cuvintelor cu sens figurat se contureaza• imagini plastice in sufletul si constiinta cititorului.

O alta calitate generala a stilului este corectitudinea, respectarea normelor literare ale limbii.Subiectul al II -lea (20 de puncte)
Text argumentativ despre constiinta de sine: "Noi suntem ceea ce faptele noastre sunt" (T. Vianu - "Jurnal")
In ceea ce priveste citatul din "Jurnalul" lui Tudor Vianu referitor la constiinta de sine, pot spune ca sunt intru totul de acord, deoarece in mod frecvent faptele vorbesc despre noi s reprezinta totodata si trairile noastre exteriorizate.

Sunt de parere ca orice reactie, atitudine, mod de a ne purta se supun analizei si comentariului celor din jur, fie dintr-un interes pentru persoana ta, fie ca banalitate a vietii. In general, toate faptele trebuie sa aiba o logica si nimic ar trebuie sa fie la voia intamplarii: subconstientul lucreaza permanent.
Faptele spun multe despre noi, despre modul nostru de a fi, de a gandi. De exemplu, atunci cand comportamentul cuiva este strident, zgomotos sau gesturile sunt indecente, se desprinde cu siguranta lipsa unei educatii solide ori, mai rau, incapacitatea acelei persoane de a tine cont de normele etice impuse de societate.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.