Rezistentii pasivi si potentialul de adaptare

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.67

nivel: Facultate

Din pacate, noile obisnuinte pe care ni le formam trimit la acceptarea nedisimulata a consumului unor programe de prost gust oferite de unele retele TV: emisiuni de divertisment ai caror realizatori cred ca Decameronul a fost scris de un var primar personal, orele de manelizare, telenovelele cu mii de episoade unde feromonii se transforma neaos in scleromoni, reclamele proaste de tipul "unde dai s[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Rezistentii pasivi si potentialul de adaptare

Din pacate, noile obisnuinte pe care ni le formam trimit la acceptarea nedisimulata a consumului unor programe de prost gust oferite de unele retele TV: emisiuni de divertisment ai caror realizatori cred ca Decameronul a fost scris de un var primar personal, orele de manelizare, telenovelele cu mii de episoade unde feromonii se transforma neaos in scleromoni, reclamele proaste de tipul "unde dai si unde crapa". Ce ti-e si cu civilizatia imaginii! Oare doar atit inseamna? "Vai, draga, ce copil dragut ai! - E adevarat, dar asta nu-i nimic, sa-l vezi in poza!"

Noul este usor acceptat emotional si afectiv, dar este inteles greu prin uzantele cognitive. Vechiul a scapat din cusca si musteste prin majoritatea cotidienelor imbracat in haine noi. Un anonim lupta cu sine si cu existenta sa, construind ceva cu un efort demn de a rasturna lumea, iar multi cu Euri gonflate dau bine la imagine, pasind nonsalant pe gazonul platit si muncit de altii. Simtim ca ceva necunoscut este impreuna cu noi, si atunci se declanseaza frica ce va crea, daca vreti, mica reactiune personala sau refugiul in iluzii, care la rindul lor, in cel mai bun caz, genereaza utopii.

Pentru noi, miine este un necunoscut. Din acest motiv, vrem sa ancoram in NATO si ne rugam de Europa, in care sintem, sa ne primeasca. Existenta lor este o certitudine: labirintul nostru este problema. De miine vrem sa fim mai buni, dar nu intotdeauna chiar de miine si aceasta pentru ca dorim sa riscam cit mai putin, desi stim ca orice decizie se intretine prin calitatea riscului asumat. Regretele trecutului "solid" ne-au pascut si ne pasc, ne-au urmarit si ne urmaresc.

Poate unii dintre noi am crezut ca descarcarea initiala este arhisuficienta, insa procesul era abia la primul pas. Organismul isi blocheaza autonom suferintele daca ai ceva de facut important in viata, abia dupa ce ai facut lucrul acela important te trezesti cu surprizele pe care ti le-ai facut tu insuti, fara sa stii. Frica de necunoscut este adesea invers proportionala cu gradul de toleranta si cu ambiguitatea persoanelor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.