Revolutia cardiaca

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

CEL MAI IMPORTANT iaž in interior, pentru ca aici se realizeaza variatiile de presiune ce asigura umplerea / golirea cavitatilor. Presiunea din interior o putem urmari prin intermediul curbei presionale.Insinuare iaž putem ajunge in atrii, cel mai usor in atriul drept prin abordarea ventriculului stang (cel mai frecvent) cu ajutorul unui cateter si mergem ortodromic (pe drumul sangelui). Varful so[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Revolutia cardiaca

CEL MAI IMPORTANT iaž in interior, pentru ca aici se realizeaza variatiile de presiune ce asigura umplerea / golirea cavitatilor. Presiunea din interior o putem urmari prin intermediul curbei presionale.Insinuare iaž putem ajunge in atrii, cel mai usor in atriul drept prin abordarea ventriculului stang (cel mai frecvent) cu ajutorul unui cateter si mergem ortodromic (pe drumul sangelui). Varful sondei are un traductor de presiune care este legat de un sistem de preluare si transforma variatiile de presiune in variatii de potential care sunt inregistrate de un potentiometru iaž se trece pe un computer.

Plasandu-ne in atriu cu aceasta sonda observam ca in atriu apar o serie de modificari presionale care marcheaza in sistola si in diastola mentinerea iaž atriu iaž sistola ia> diastola.
Contractia miocardului atrial determina cresterea presiunii in atrii care este marcata cu unda A (atriala), dupa care muschiul atrial se relaxeaza si incepe diastola atriala, doar ca in timpul unei diastole atriale, ventriculul este activat iaž cum incepe diastola atriala incepe si sistola ventriculara, datorita faptului ca aceasta cavitate nu este perfect delimitata de aceasta masa musculara.

Ventriculul stang iaž aceasta cavitatea are 2 portiuni: intrare si iesire iaž orificii care nu sunt inchise in acest timp de masa musculara, dar sunt inchise de formatiuni conjunctive fibroase, dar nu feroase (au un grad mare de elasticitate).
Ventriculul plin de sange, incepe contractia, iar sangele are tendinta sa mearga in atriu pentru ca orificiile arterelor sunt inchise, muschii se contracta izometric iaž creste presiunea in ventricule, presiune ce se manifesta inclusiv asupra planseului atrio-ventricular care proemina spre atrii iaž se micsoreaza cavitatea atriala ceea ce determina cresterea presiunii in atrii iaž denumita unda C.

Dupa ce a crescut presiunea din ventricul, se deschide orificiul arterial iaž se contracta izotonic cu scurtarea muschiului ventricular si se contracta si muschii papilari ce trag de cordaje iaž trag de planseul atrio-ventricular spre ventricul pentru a creste cat mai mult presiunea in ventricul iaž sa expulzeze cat mai mult sange in artere. Totodata planseul atrio-ventricular determina si cresterea cavitatii atriale iaž scaderea presiunii in atrii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.