Revista presei

3x puncte

categorie: Romana

nota: 10.00

nivel: Liceu

Aceasta activitate presupune cercetarea atenta a presei pentru selectarea articolelor, emisiunilor sau secventelor care se refera la:
a) propria organizatie;
b) actiunile si evenimentele in care este ea implicata;
c) alte organizatii a caror activitate o poate afecta.

O atentie aparte trebuie acordata textelor ce ofera informatii generale despre acele sfere de a[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Revista presei

Aceasta activitate presupune cercetarea atenta a presei pentru selectarea articolelor, emisiunilor sau secventelor care se refera la:
a) propria organizatie;
b) actiunile si evenimentele in care este ea implicata;
c) alte organizatii a caror activitate o poate afecta.

O atentie aparte trebuie acordata textelor ce ofera informatii generale despre acele sfere de activitate care prezinta interes pentru organizatie in ansamblu sau pentru anumite departamente ale ei.
In felul acesta, revista presei devine "un instrument de lucru indispenAZsabil pentru conducatorul unei organizatii" (C. Darroy et alii, 1990, p. 71), deoarece furnizeaza informatii referitoare atat la imaginea organizatiei in exterior, cat si la starea si la evolutia societatii, a unui sector economic de interes, a vietii internationale (in ansamblu sau sub unele aspecte particulare), a unor tendinte din stiinta sau cultura etc.

Totodata, aceste informatii, produse in mod constant, stimuleaza conducerea in luarea unor decizii, reprezentand fie initiative, ce anticipeaza unele evenimente, fie raspunsuri la anumite evolutii ale mediului in care se dezvolta organizatia.Deoarece oricand este posibil sa se scrie sau sa se spuna ceva despre organizatie, chiar si atunci cand aceasta nu a transmis presei informatii specifice (comunicate, dosare, conferinte), e foarte important ca revista presei sa fie facuta in mod permanent si cu maximum de atentie, in felul acesta, conducerea va putea sa urmareasca evolutia imaginii organizatiei, asa cum este ea vehiculata in presa, si va putea reactiona cu promptitudine atunci cand sunt difuzate date incorecte.

Pentru a-si atinge scopul, revista presei trebuie sa ajunga pe biroul conducatorului organizatiei inainte de ora de incepere a programului: de multe ori, in functie de informatiile primite pe aceasta cale, el va lua anumite decizii si isi va organiza activitatea intr-un anumit mod. La ceilalti sefi de departamente revista presei poate sa ajunga mai tarziu (dar nu peste ora 11 dimineata), deoarece, in aceste cazuri, ea este mai mult un instrument de informare generala si mai putin unul de actiune.

Revista presei trebuie facuta de persoane care cunosc bine sistemul mass media si lumea jurnalistilor. Aceasta presupune cunoasterea publicatiilor si a posturilor pentru care activitatea organizatiei prezinta interes (altfel spus, al caror profil include si sfera de activitate a organizatiei) si a jurnalistilor ce lucreaza in acel domeniu (pentru a intelege de ce au anumite initiative); in plus, cel ce face revista presei trebuie sa stie unde si ce sa caute, cum sa identifice informatia credibila, cum sa distinga sursele permanente si fiabile de cele ocazionale si nesigure etc.

Pentru majoritatea organizatiilor, revista presei se reduce la cercetarea presei scrise, deoarece monitorizarea presei audiovizuale presupune o dotare aparte (radio, televizor, instalatii de inregistrare video sau audio, numar mare de casete) mai greu de obtinut; urmarirea presei scrise implica rasfoirea zilnica a ziarelor de informare generala si a celor de specialitate, care ating domeniile de activitate ale organizatiei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.