Reverii pentru autodescoperire

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.90

nivel: Facultate

Metaforele prezentate ca exemple aici, sunt direct orientate. Pentru mintea cu gandire critica, simbolismul este aproape vorba goala. Dar subconstientul este mai intelept; el stie ca aceste "reverii" dirijate, stimuleaza intr-adevar explorarea si descoperirea, la un nivel mult mai subtil si personal, resurselor interioare pe care fiecare dintre noi le-a acumulat si da deoparte evaluarea critica in[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Reverii pentru autodescoperire

Metaforele prezentate ca exemple aici, sunt direct orientate. Pentru mintea cu gandire critica, simbolismul este aproape vorba goala. Dar subconstientul este mai intelept; el stie ca aceste "reverii" dirijate, stimuleaza intr-adevar explorarea si descoperirea, la un nivel mult mai subtil si personal, resurselor interioare pe care fiecare dintre noi le-a acumulat si da deoparte evaluarea critica in favoarea potentialului mai bogat.

Aceasta fantezie incepe ca si multe altele, intr-o campie ... o campie minunata, superba, intr-o zi frumoasa, insorita, ca acele zile de la sfarsit de vara. Crezi ca vara s-a terminat si ca au sosit ploile si vantul de toamna. Dar pe neasteptate se face o zi minunata, stralucitoare.

Cerul are acea nuanta speciala de albastru care apare doar in zile ca acestea. Soarele este cald si generos. Adie o briza usoara care produce freamatul frunzelor in copaci si care sopteste prin iarba din campie. Totul miroase placut.De o parte a campiei exista o padurice de copaci ... si cum privesti la acest crang te uimesti de cate nuante de verde exista in natura: verde luminos si verde inchis, verde spre gri si verde spre albastru, verde ca marul, verde ca padurea, verde ca maslina ... si poate ici-colo o sclipire de rosu aprins sau auriu.Te indrepti agale catre crang, dar inainte de ajunge la el, observi cu surprindere ta ca exista un rau mic intre tine si crang ... un parauas.

Uneori, subconstientul nostru continua sa lucreze din greu pentru a ne proteja pe noi... Chiar atunci cand ne-am explicat si am inteles propria noastra nevoie de a face anumite schimbari. Ne dam seama ca devenim sovaitori si ne-am putea intreba din ce cauza. Cand se intampla asa, este foarte util sa folosim o metafora, pentru ca metafora este limbajul inconstientului. Am sa descriu pentru tine op astfel de metafora, acum. Vei putea apoi sa o adaptezi, pentru a-ti urmari nevoile tale, in modul tau propriu.

Imagineaza-ti ca te afli chiar tu, la inceputul unui coridor lung, foarte frumos. E ca un coridor al unui hotel extrem de elegant. E un coridor superb, cu lumini frumoase, cu piese de sculptura decorative, cu tablouri pe pereti; vezi acolo si plante decorative si un covor lung foarte frumos. Este un loc in care e minunat sa te afli. Exista multe usi prin care se poate intra din acest coridor in camere. Aceste usi sunt inchise, dar ele pot fi deschise din coridor.

Vei face o plimbare de-a lungul acestui coridor, calcand pe covorul superb, admirand sculpturile, picturile, florile, si efectele luminoase. Poate exista acolo o raza aurie de la soare, care sclipeste si scalda coridorul cu lumina ei stralucitoare.Din cand in cand, s-ar putea sa te simti atras de una sau alta dintre usile camerelor, pe langa care treci. Atunci cant te simti atras de una dintre usi, acesta este un semnal pentru tine, din interiorul tau, ca acea camera trebuie vizitata de tine pentru anumite lucruri inca neterminate.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.