Revendicarea mostenirii maritime europeme si reafirmaea identitatii maritime a Europei

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.76

nivel: Facultate

UE ar putea institui premii pentru cea mai buna practica de traducere a conceptului de viziune integrata a activitatilor marine in realitate, cu categorii separate pentru companii, ONG-uri, autoritati locale si institutii de educatie. Asa cum sugereaza Mostenirea Maritima Europeana (European Maritime Heritage-EMH), atunci cand analizeaza obstacolele legislative care impiedica atingerea obiectivel[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Revendicarea mostenirii maritime europeme si reafirmaea identitatii maritime a Europei

UE ar putea institui premii pentru cea mai buna practica de traducere a conceptului de viziune integrata a activitatilor marine in realitate, cu categorii separate pentru companii, ONG-uri, autoritati locale si institutii de educatie. Asa cum sugereaza Mostenirea Maritima Europeana (European Maritime Heritage-EMH), atunci cand analizeaza obstacolele legislative care impiedica atingerea obiectivelor maritime UE ar trebui sa acorde atentie acelor obstacole care impiedica activitatile de promovare a aspectelor mostenirii si identitatii maritime128.

Ar putea folosi fonduri comunitare pentru a ajuta reguinile de coasta sa dezvolte institutiile necesare conservarii mostenirii maritime.
O parte a bazei de date "Atlasul UE al Marilor" (EU Atlas of the Seas) ar trebui sa fie reprezentata de un inventar ar siturilor arheologice submarine. Atlasul insusi ar reprezenta un instrument educational important pentru scoli si universitati, precum si pentru initiative educationale private, cum ar fi ProSea, care ofera studentilor si profesionistilor in disciplinele maritime o educatie in domeniul mediului marin.

Mai general, activitatile educationale pot servi scopuri multiple cum ar fi explicarea complexitatii activitatilor maritime, reamintirea rolului conducator al Europei in activitatile marine, comunicarea importantei activitatilor maritime si a frumusetii si profesionalismului pe care lucrul in acest domeniu le presupune si promovarea unei atitudini de responsabilitate in conservarea vastelor resurse ale oceanelor.

Un program de actiune ar trebui sa fie dezvoltat pentru activitatile UE care sprijina sinergiile intre activitatile Statelor Membre, ale guvernelor regionale si ale sectorului privat in acest domeniu, precum si cu extinsele activitati ale Consiliului Europei. Statele Membre ar trebui sa fie incurajate sa semneze Conventia UNESCO Pentru Protectia Mostenirii Culturale Subacvatice (UNESCO Convention on the Protection of Underwater Cultural Heritage), Conventia Europeana pentreu Protectia Mostenirii Arheologice129 (European Convention of the Protection of the Archaeological Heritage)

si sa examineze curricula educationala pentru a vedea cum poate fi reflectata mai bine dimensiunea maritima a Europei. Pe masura ce cunoasterea legaturilor si interactiunilor intre mari si oceane si diversele activitati maritime creste in Europa, aceasta va duce nu doar la o mai buna elaborare a politicii si la identificarea si exploatarea de noi opotunitati durabile ci si la dezvoltarea unei viziuni comune asupra rolului oceanelor in viata noastra, a diversei mosteniri pe care o putem crea si a promisiunii unui viitor maritim.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.