Retelele secrete ale Vaticanului 4

3x puncte

categorie: Religie

nota: 9.95

nivel: Liceu

Ortodocsii, musulmanii si comunistii iugoslavi aveau, in fine, pe cine sa-si verse focul pentru dezastrul in care fusese aruncata tara lor. Cum era posibil ca niste calugari si un stat "fara tunuri", a carui unica menire era tocmai slujirea pacii, sa actioneze din umbra cu scopuri sangeroase, nu se intreba nimeni. Din fericire, la fel ca in cazul atentatului asupra papei Ioan Paul al II-lea, a int[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Retelele secrete ale Vaticanului 4

Ortodocsii, musulmanii si comunistii iugoslavi aveau, in fine, pe cine sa-si verse focul pentru dezastrul in care fusese aruncata tara lor. Cum era posibil ca niste calugari si un stat "fara tunuri", a carui unica menire era tocmai slujirea pacii, sa actioneze din umbra cu scopuri sangeroase, nu se intreba nimeni. Din fericire, la fel ca in cazul atentatului asupra papei Ioan Paul al II-lea, a intervenit Mossadul. Agentii israelieni au demontat - tot cu ajutorul presei - punct cu punct aceasta tentativa de intoxicare.

Evreii au multe polite de platit, inclusiv rusilor si americanilor, nu numai catolicilor si musulmanilor. Legea Talionului nu le ingaduie sa-i uite si sa-i ierte pe cei care le-au facut vreodata vreun rau, iar pogromurile si linsajul chiar nu pot fi iertate. De aceea gesturile lor de restabilire a adevarului si a dreptatii in favoarea unei terte puteri, natiuni sau persoane nu trebuie privite ca atare, ci ca pe o razbunare pe puterea, tara sau persoana dovedite a fi cu adevarat in culpa. Asa se explica neasteptata interven tie "in favoarea" Vaticanului a Mossadului.

Era o polita platita Rusiei? Dar acuzarea Rusiei era facuta indirect, tot prin inculparea Ordinului de Malta...Cu exceptia masonilor si a cavalerilor de Malta, putini sunt aceia care stiu ca de doua sute de ani activeaza doua ordine cu aceasta titulatura, unul fiind ortodox si in serviciul Rusiei, celalalt catolic si in slujba Vaticanului: doar cel din urma, cu tot caracterul lui secret, este cunoscut profanilor! Dublul crea confuzia spre profitul Rusiei, care actiona linistita.

Ea intoxicase opinia publica iugoslava fara sa catadicseasca sa falsifice documentul compromitator pentru Ordinul de Malta. Mossadul nu a facut decat sa precizeze apartenenta reala a ordinului incriminat! Intrucat ramura catolica a Ordinului de Malta este - dupa unele surse - in mod real utilizata de Vatican in actiuni secrete, cum au fost contributia la indepartarea lui Salvador Allende si sustinerea generalului Augusto Pinochet, desi era mason de rit scotian, se cuvin unele precizari.

Inainte de orice trebuie stabilit cand si in ce conditii a aparut ramura catolica. Raspunsul este mai simplu decat se poate presupune. Doar un sir de intamplari, dintre care numai una imprevizibila. In 1793, in timpul primei revolutii care a permis evreilor si burgheziei sa ocupe un loc convenabil in ierarhia sociala a unui stat european de mare calibru precum Franta, Adunarea Nationala a votat in unanimitate interzicerea Ordinului de Malta pe teritoriul francez.

Decizia apartinuse unor asasini insetati de sange, pana nu de mult indivizi periferici, dispretuiti de nobilime pentru ceea ce reprezentau, dar si pentru lasitate. Evident, si aceasta decizie era o razbunare, iar pentru cei obisnuiti sa traga sforile din umbra - tipica Legii Talionului. Cinci ani mai tarziu, in drum spre Egipt, sub pretextul aprovizionarii cu apa, Napoleon a ocupat Malta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Religie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.