Retele socializare

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.87

nivel: Liceu

PERICOLE Pe langa avantajele acestor retele, care faciliteaza de exemplu intrajutorarea membrilor, formarea de noi cunostinte si prieteni, raspandirea rapida a stirilor si zvonurilor ("barfelor"), aceste retele ascund si pericole, deoarece de obicei nu se declara explicit care e sursa informatiilor, cine este furnizorul de servicii, si nici daca acesta intentioneaza sa utilizeze informatiile si in[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Retele socializare

PERICOLE Pe langa avantajele acestor retele, care faciliteaza de exemplu intrajutorarea membrilor, formarea de noi cunostinte si prieteni, raspandirea rapida a stirilor si zvonurilor ("barfelor"), aceste retele ascund si pericole, deoarece de obicei nu se declara explicit care e sursa informatiilor, cine este furnizorul de servicii, si nici daca acesta intentioneaza sa utilizeze informatiile si in alte scopuri. De multe ori chiar, stergerea informatiilor introduse benevol pur si simplu nu este prevazuta, ele ramanand inregistrate "pe vesncie", chiar daca sunt gresite sau devin cu timpul depasite.

Aici lipsa de reglementari clare deschide poarta pentru abuzuri grave asupra datelor private sau chiar secrete ale utilizatorilor, cu atat mai mult cu cat majoritatea lor sunt foarte tineri si inca nefamiliarizati cu pericolele din Internet. Twitter, Facebook si toate retelele sociale in general sunt asa cum le folosesti. Devin o pierdere de timp daca tot ceea ce faci este sa vorbesti cu prietenii despre vreme si pot fi utile daca stii sa le utilizezi in folosul tau.
Sa piarda timpul pe Facebook stie oricine. Dar stim oare sa folosim eficient aceste retele, in scop practic? Cuvantul cheie este scop.

Avand in minte scopul pe care vrei sa-l atingi, nu trebuie decat sa identifici si sa folosesti uneltele pe care retelele sociale ti le pun la dispozitie. Retele sociale in sine sunt mijloace de promovare. Foarte populare peste ocean si din ce in ce mai accesate si la noi, retele sociale te pot ajuta sa-ti promovezi blogul, sau mica ori marea afacere si sa fii in permanent contact cu vizitatorii sau potentialii clienti. Degeaba ai scris un articol genial pe blogul tau daca nimeni nu stie de el.

Tot prin intermediul retelelor sociale, un profesionist poate fi la curent cu subiectele legate de job. Graficienii pot descoperi concepte noi, programatorii se pot pune la curent cu cele mai noi standarde sau limbaje de programare si asa mai departe. De ce nu, si alte categorii profesionale "mai putin moderne", gen contabili sau juristi, se pot informa prin intermediul acelorasi retele sociale si, nu in ultimul rand, se pot face cunoscuti online. Facebook si Twitter sunt la ora actuala cele mai populare retele sociale. Principiile urmatoare se refera in principal al ele, dar pot fi extinse si la alte retele.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.