Retele neurale 1

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.88

nivel: Facultate

In ultimii ani s-au realizat numeroase incercari de a proiecta circuite electronice care sa copieze cat mai fidel RN biologice si atributele lor. Astfel s-au dezvoltat modelele de retele neuronale numite si paradigme, mai mult sau mai putin asemanatoare cu retelele neuronale biologice.Toate RNA sunt descrise prin intermediul ecuatiilor diferentiale sau cu diferente (in forma discreta). Pana si cel[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Retele neurale 1

In ultimii ani s-au realizat numeroase incercari de a proiecta circuite electronice care sa copieze cat mai fidel RN biologice si atributele lor. Astfel s-au dezvoltat modelele de retele neuronale numite si paradigme, mai mult sau mai putin asemanatoare cu retelele neuronale biologice.Toate RNA sunt descrise prin intermediul ecuatiilor diferentiale sau cu diferente (in forma discreta). Pana si cele mai sofisticate RNA (de departe inferioare celor mai primitive forme de viata), create pentru a demonstra anumite principii sau pentru aplicatii, sunt limitate si specializate.

Specialistii insa considera acest fapt o provocare, conti nuand sa descopere noi paradigme si aplicatii ale acestora.
Exemplu: Impartirea numarului 100 la 3. Calculatorul obtine 33,333...+ε, unde ε→0. Daca se doreste reconstructia numarului 100 se obtine: 33,33...+33,33...+33,33...+3ε 100, deoarece nu se stie valoarea exacta a lui ε. Omul insa poate imparti o nuia de 100 de cm lungime in 3 parti egale.
1.2. Modelarea RNA Pentru a crea un model al unui sistem care sa descrie sistemul cat mai exact, este necesar sa cunoastem foarte bine acel sistem. Matematica a fost inventata pentru a descrie fenomenele din natura, iar modelarea este modalitatea noastra de a aproxima creatiile naturii.

Deci, daca modelul nostru da gres, greselile trebuie cautate in model, nu in natura. In continuare se vor utiliza notiunile de model si paradigma ca fiind echivalente. Modelul fundamental al unui neuron
Neuronul (elementul de procesare) artificial este unitatea fundamentala a RNA. In general neuronul prezinta un set de n intrari xj (). Fiecare intrare este ponderata inainte de a ajunge in corpul principal al neuronului prin intermediul factorului de ponderare (puterea sau intensitatea legaturii) wj.

In plus, mai exista si un termen numit bias w0, o valoare de prag Θ care trebuie atinsa sau depasita pentru ca sistemul sa produca un semnal; deasemenea mai exista o functie neliniara F care actioneaza asupra semnalului produs R, rezultand iesirea O. O constituie intrare pentru alti neuroni. Daca un neuron este o parte a unei retele cu mai multi neuroni acesta se numeste nod. Daca exista mai multe noduri (m) intr-o retea, se introduce inca un indice pentru a distinge fiecare neuron. Modelul de baza al unui neuron este descris in figura 1:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.