Retele neurale

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.75

nivel: Facultate

Metodele sintactice de recunoastere a formelor tin cont si de informatia structurala care caracterizeaza fiecare forma. Ca urmare procesul de recunoastere nu se limiteaza doar la clasificarea formei respective, ci include metode capabile sa descrie acele aspecte ale formelor care le fac sa nu poata fi atribuite altor clase. O forma complexa este descrisa printr-un ansamblu ierarhizat de subforme c[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Retele neurale

Metodele sintactice de recunoastere a formelor tin cont si de informatia structurala care caracterizeaza fiecare forma. Ca urmare procesul de recunoastere nu se limiteaza doar la clasificarea formei respective, ci include metode capabile sa descrie acele aspecte ale formelor care le fac sa nu poata fi atribuite altor clase. O forma complexa este descrisa printr-un ansamblu ierarhizat de subforme cu un numar din ce in ce mai redus de caracteristici.

In ultimul timp au fost realizate sisteme evoluate reprezentind dezvoltarea de modele organizate dupa principiul sistemului nervos uman si care tind sa aibe performante comparabile cu acestea. Aceste modele sint alcatuite din elemente de calcul neliniare, lucrind in paralel, interconectate astfel sa formeze retele asemanatoare cu cele umane, primind astfel denumirea de retele neuronale. Desi elementele de prelucrare, "neuronii", pot efectua numai operatii simple, performantele deosebite ale retelei se bazeaza pe gradul mare de interconectare ale acestora.

Realizarea unor asemenea modele are la baza dezvoltarea de noi algoritmi si tehnici de implementare VLSI, dar functionarea acestora poate fi simulata si pe calculatoare conventionale, in care elementele de prelucrare si schemele de interconectare sint reprezentate in software prin adrese de memorie, rutine de prelucrare si tabele dictionar.

Dupa ce caracteristicile au fost extrase din obiectele fizice, vectorii de forma trebuie plasati in spatiul formelor, atribuindu-se claselor distincte prin intermediul unui clasificator. Este necesar sa se 313f519d determine o functie care separa doua clase, sau o serie de functii care separa trei sau mai multe clase. Asemenea functii se In cazul bidimensional aceste functii sint liniare si se reprezinta sub forma.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.