Reteaua morfogenetica

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

In intreaga materie si in organismele biologice se petrec procese vizibile si invizibile. O parte din aceste procese invizibile pot fi vazute prin disecari si analize microscopice, dar oricat de mult am avansa pe aceasta cale tot vor ramane procese invizibile pentru ochiul nostru. Microscopul ne poate ajuta, dar numai pana la un punct. Perceptiile extrasenzoriale si starile modificate de constiint[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Reteaua morfogenetica

In intreaga materie si in organismele biologice se petrec procese vizibile si invizibile. O parte din aceste procese invizibile pot fi vazute prin disecari si analize microscopice, dar oricat de mult am avansa pe aceasta cale tot vor ramane procese invizibile pentru ochiul nostru. Microscopul ne poate ajuta, dar numai pana la un punct. Perceptiile extrasenzoriale si starile modificate de constiinta ne pot ajuta insa sa mergem mai departe, pana cand ajungem in lumea incredibila a structurilor geometrice care vibreaza, interactioneaza si fac tot felul de miracole simetrice.

Aceste structuri pot fi la randul lor reduse la cele cinci solide platonice despre care am discutat mai sus. Evolutia si interactiunile acestor forme (tetraedrul, cubul, octaedrul, icosaedrul si dodecaedrul) sunt studiate de asa-numita geometrie sacra. Toate legile stiintei fizice au la baza aceste structuri. Atomii, moleculele, fulgii de zapada si florile - toate respecta jocul acestor forme geometrice, din care rezulta diferite grade de armonie. Progresia matematica poate fi constatata cu usurinta in Tabelul Periodic al elementelor chimice. Intreaga biologie poate fi redusa la forme geometrice si spirale (elicele moleculelor de ADN) care deriva din cele cinci solide platonice.

Mecanica acestor solide este practic infinita si nu constituie obiectul de studiu al acestei carti. Ceea ce ne propunem noi este sa identificam procesul functional al evolutiei si sa demonstram ca el respecta jocul acestor cinci forme. Exista o ramura a biologiei numita morfologie, care studiaza forma si structura plantelor si animalelor. Cel care a inventat cuvantul "morfologie" a fost J.W. von Goethe, un ocultist german care i-a fost profesor lui Rudolf Steiner, un prieten apropiat al lui Aleister Crowley. Cand foloseau cuvantul morfologie, Goethe si Steiner se refereau inclusiv la studiul formei si structurii pamantului.

Definitia din dictionar a cuvantului accepta acest punct de vedere. De aceea, putem spune ca, in sine, cuvantul sugereaza o relatie intre aspectul biologic si cel strict fizic al existentei. Pe masura ce viata evolueaza, jocul celor cinci forme elementare devine din ce in ce mai complex, dand nastere unor miriade de forme. Inainte de aparitia vietii biologice pe aceasta planeta, pamantul insusi a fost cel care a evoluat dupa aceleasi principii. Cand pamantul a inceput sa se invarteasca in jurul soarelui, el avea deja forma sa fizica actuala.

Caracteristicile sale depindeau de celelalte corpuri ceresti, de propria sa orbita, de viteza sa de rotatie si de alte variabile cosmice. S-au produs insa si o serie de procese interne care au afectat structura pamantului, iar acestea au depins de interferenta structurilor geometrice cu fortele haosului. Eventualele interventii ale unor fiinte extraterestre nu puteau fi decat complementare acestor forte naturale. Acesta a fost contextul in care a evoluat viata biologica pe pamant.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.