Reteaua de calculatoare

5x puncte

categorie: Informatica

nota: 9.73

nivel: Liceu

Setul de unelte al unui hacker

Precum am mai precizat, hackerii adevarati īsi scriu singuri software-ul ce le e necesar. Multe dintre aceste programe, dupa ce sunt testate, sunt publicate pe Internet. Bineīnteles, programele folosite pentru "spargerea" serverelor de la Pentagon sau pentru decodarea fisierelor codate pe 64 biti nu se vor gasi asa de usor pe Net, ele fiind tinute secr[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Reteaua de calculatoare

Setul de unelte al unui hacker

Precum am mai precizat, hackerii adevarati īsi scriu singuri software-ul ce le e necesar. Multe dintre aceste programe, dupa ce sunt testate, sunt publicate pe Internet. Bineīnteles, programele folosite pentru "spargerea" serverelor de la Pentagon sau pentru decodarea fisierelor codate pe 64 biti nu se vor gasi asa de usor pe Net, ele fiind tinute secrete de realizatorii lor.

Prezentam īn continuare cāteva dintre programele pentru hackerii amatori:

BoGUI BackOrifice. Un produs al The Dead Cow Cult, Bogui reprezinta un program de control al computerelor din reteaua dumneavoastra locala. Comenzi ca System Lockup (sau Restart) nu-l vor prea bine dispune pe utilizatorul computerului tinta. Singura problema a acestui program este ca toate comenzile sunt pachete transmise unui virus troian, astfel īncāt, daca computer-ul destinatie nu este infectat, bombardamentul cu Back Orifice nu va avea nici un efect.

Net Nuke. Acest program are o multime de versiuni, desi toate au acelasi efect si mod de operare: trimit un pachet nedefragmentabil prin retea, astfel īncāt cānd computer-ul tinta va īncerca sa-l defragmenteze, nu va reusi decāt sa blocheze portul de retea.

Mail Nukers. Sunt programe care bombardeaza o casuta de posta electronica cu un numar mare de mesaje (care de obicei depaseste 10000). Acest bombardament duce la blocarea sau chiar pierderea unei casute de e-mail. Majoritatea acestor programe au optiuni care permit trimiterea de mail-uri anonime.

Aceste programe pot fi procurate de catre oricine foarte usor de pe Internet. Din pacate, unele dintre ele sunt folosite si ca un mediu de raspāndire a virusilor, care pot avea efecte secundare foarte grave. Oricum, nu este recomandata abuzarea de aceste programe sau folosirea lor īn scopuri (prea) distrugatoare.

Mass E - Mail-eri

Mass E - Mail-eri sau spameri sunt acei hackeri care transmit cantitati enorme de e-mail (sau alt fel de informatii), continānd oferte nesolicitate, sau informatii aleatoare, transmise īn scopul de a bloca anumite servere. Majoritatea site-urilor importante cum ar fi Yahoo, Amazon.com sau Hotmail au anumite sisteme de filtrare care ar trebui sa protejeze serverele respective de atacurile cu cantitati enorme de informatii. Aceste capcane sunt īnsa usor de evitat chiar si de īncepatorii īn domeniul hackingului.

Īn ultimul timp serverele precizate mai sus precum si multe altele au fost supuse la puternice "atacuri cu informatii", la care nu puteau face fata. S-au trimis mesaje la o capacitate de aproape un MB/secunda, desi serverele respective suportau un trafic obisnuit de pāna la 1 - 1,5 GB saptamānal.

Spamerii, prin atacurile lor prejudiciaza cu sute de milione de dolari serverelor tinta. Tot odata sunt afectati si utilizatorii serverelor respective, traficul fiind complet blocat, trimiterea sau primirea mesajele sau utilizarea altor servicii asemanatoare fiind imposibila.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.