Reteaua Token ring

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Facultate

Regula de stabilire a statiei cu rol de monitor activ statueaza ca la un moment dat, in retea exista un singur monitor activ (active monitor), stabilit printr-un proces de alegere (proces numit claim token), celelalte statii fiind intr-o stare de asteptare (standby monitor), putand deveni monitor activ, in cazul ivirii de probleme cu cel existent.In faza de alegere a monitorului activ, toate stati[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Reteaua Token ring

Regula de stabilire a statiei cu rol de monitor activ statueaza ca la un moment dat, in retea exista un singur monitor activ (active monitor), stabilit printr-un proces de alegere (proces numit claim token), celelalte statii fiind intr-o stare de asteptare (standby monitor), putand deveni monitor activ, in cazul ivirii de probleme cu cel existent.In faza de alegere a monitorului activ, toate statiile candidate transmit continuu un pachet special (Claim token).

Acest pachet contine, pentru fiecare statie, propria valoare de solicitare pentru a deveni monitor activ (valoare stabilita pe baza adresei sale in inel). In timpul procesului de alegere, fiecare statie compara valoarea de solicitare (claim value) din pachetul receptat, cu propria valoare. Daca valoarea proprie este superioara celei receptionate, continua emiterea de pachete de solicitare, iar daca valoarea proprie este inferioara valorii din pachetul receptionat, intrerupe emisia de pachete Claim tokeen si doar repeta la iesire pachetele receptionate. In acest fel, la sfarsit, doar o singura statie va recepta doar propria valoare de claim, realizand ca a devenit monitorul activ.

Aceasta statie isi va incepe activitatea prin initializarea retelei, prin curatirea ei (ring purge) si va genera un nou token.
Monitorul activ isi va face simtita prezenta in retea prin generarea periodica a unui pachet AMP (Active Monitor Presence), catre toate statiile din inel. Daca o statie din inel de tip monitor in asteptare (standby monitor) nu receptioneaza un astfel de pachet o perioada mai lunga decat durata TSM (Timer Standby Monitor), poate initia un nou proces de alegeri, prin emitera de cadre Claim token.

Pachetele AMP (Active Monitor Presence), generate cu o perioada de repetitie data de valoarea parametrului TAM (Timer Active Monitor) mai au inca un rol, si anume de notificare a statiilor vecine (neighbor notification). Prin acest proces, fiecare statie din inel va lua cunostinta (va notifica) adresa statiei active 'din amonte', cea legata la linia ring-in a statiei curente. Adresa este notata UNA (Upstream Neighbor Address ), sau NAUN (Nearest Active Upstream Neighbor). Procesul de notificare se desfasoara in urmatoarea secventa:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.