Resuscitarea

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Defibrilarea este cea mai importanta interventie in urgentele cardiace la adult.Totusi, defibrilarea este ineficienta daca nu se asigura o ventilatie corecta.
Majoritatea succeselor in RCR la adult depind de defibrilarea precoce, deoarece in peste 80- 90% din situatiile de stop cardiac nontraumatic la adult, sunt produse de tahiaritmii. Scopul defibrilarii precoce este de a administra so[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Resuscitarea

Defibrilarea este cea mai importanta interventie in urgentele cardiace la adult.Totusi, defibrilarea este ineficienta daca nu se asigura o ventilatie corecta.
Majoritatea succeselor in RCR la adult depind de defibrilarea precoce, deoarece in peste 80- 90% din situatiile de stop cardiac nontraumatic la adult, sunt produse de tahiaritmii. Scopul defibrilarii precoce este de a administra socul electric inainte de aparitia unui ritm cardiac nonviabil (care are loc in citeva minute).

Prezenta pe monitor a Fb. V / TV impune aplicarea socurilor electrice (unu pina la trei socuri in caz de persistenta sau recurenta a aritmiilor).
In absenta Fb.V /TV, reanimatorul trebuie sa continue sa se concentreze asupra ABC - ului : intubatie, confirmarea pozitiei sondei, a excursiilor toracice adecvate si a ventilatiei, determinarea ritmului cardiac si a cauzei. Algoritmul universal nu se refera la accesul venos pentru pacientii fara puls, deoarece reanimatorul trebuie sa considere medicatia ca fiind secundara ABC-ului si defibrilarii.

Determinarea cauzei obliga la evaluarea pacientului si situatiei clinice in ansamblu. Clinicianul tebuie sa determine daca pacientul a luat o supradoza de medicament, ce tratament urmeaza, daca prezinta insuficienta renala sau daca are un istoric care sa sugereze severe hidroelectrolitice sau acido-bazice. De asmeni, trebuie verificata existenta unor situatii ca : hipovolemie, IMA masiv, embolie pulmonara masiva, tamponada cardiaca, pneumotorax sufocant, anevrism disecant de aorta. In final, clinicianul va verifica din nou pozitia sondei endotraheale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.