Resursele umane adecvate

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.93

nivel: Facultate

Activitatile de recrutare trebuie sa inceapa cu o cunoastere aprofundata a posturilor care urmeaza sa fie ocupate astfel incat gama larga de salariati potentiali sa poata fi restransa in mod inteligent. Tehnica folosita in mod obisnuit pentru a dobandi aceasta cunoastere este cunoscuta sub numele de analiza postului. In esenta, analiza postului urmareste sa stabileasca fisa postului (activitatile [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Resursele umane adecvate

Activitatile de recrutare trebuie sa inceapa cu o cunoastere aprofundata a posturilor care urmeaza sa fie ocupate astfel incat gama larga de salariati potentiali sa poata fi restransa in mod inteligent. Tehnica folosita in mod obisnuit pentru a dobandi aceasta cunoastere este cunoscuta sub numele de analiza postului. In esenta, analiza postului urmareste sa stabileasca fisa postului (activitatile impuse de un post) si specificatiile postului (caracteristicile persoanelor care trebuie sa fie angajate pentru respectivul post).

Analiza postului este tehnica folosita in mod obisnuit pentru a cunoaste care sunt sarcinile impuse de post si tipul de persoana care trebuie angajata pentru a indeplini aceste sarcini.
Fisa postului este o lista de activitati specifice care trebuie executate pentru a indeplini sarcinile proprii unui post.
Legislatia a avut un mare impact asupra practicilor moderne de recrutare. Managerii trebuie sa fie costienti de legile care reglementeaza eforturile de angajare.

Legea drepturilor civile adoptata in 1964 si amendata in 1972 a creat Comisia pentru sanse egale de angajare (EEOC), pentru a urmari aplicarea legilor federale care interzic discriminarea in functie de rasa, culoarea pielii, religie, sex si origine nationala in ceea ce priveste recrutarea, angajarea, concedierea, restrangerile de personal si toate celelalte practici de angajare. Din 1978 EEOC are in vedere si modul in care se aplica Legea impotriva discriminarii femeilor gravide, care solicita patronilor sa trateze femeile gravide,

in cazul in care acestea nu se pot prezenta la lucru si in privinta asigurarilor, ca pe orice persoana care nu este capabila sa lucreze din motive medicale. Legea sanselor egale de angajare proiecteaza dreptul cetateanului de a lucra si de a obtine un salariu corect bazat, in principal, pe merite si performanta. EEOC cauta sa apere acest drept prin supravegherea practicilor de angajare ale sindicatelor, patronilor, institutiilor de invatamant si organismelor guvernamentale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.