Resursele necesare derularii unei afaceri

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.88

nivel: Liceu

Initierea/extinderea unei afaceri implica gasirea angajatilor potriviti. Succesul afacerii va depinde in mare masura de existenta unui personal bine pregatit si motivat. Planul de afaceri va trebui sa prezinte numarul de angajati necesari si calificarile acestora. Angajarea de persoane aflate in somaj poate fi un avantaj in obtinerea unor finantari. Este de asteptat ca afacerea sa se extinda in an[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Resursele necesare derularii unei afaceri

Initierea/extinderea unei afaceri implica gasirea angajatilor potriviti. Succesul afacerii va depinde in mare masura de existenta unui personal bine pregatit si motivat. Planul de afaceri va trebui sa prezinte numarul de angajati necesari si calificarile acestora. Angajarea de persoane aflate in somaj poate fi un avantaj in obtinerea unor finantari. Este de asteptat ca afacerea sa se extinda in anii urmatori; in acest caz, firma trebuie sa arate de unde vor proveni angajatii necesari (eventual, cum va asigura nivelul de calificare corespunzator).

In cazul in care firma va organiza cursuri de pregatire, trebuie sa se realizeze si o estimare a acestui tip de cheltuieli. Preocuparea pentru perfectionarea personalului reprezinta un aspect pozitiv, prin care se subliniaza importanta investitiei in oameni; de altfel, investitia in angajati (in capitalul uman) tinde sa devina din ce in ce mai mult una din principalele investitii ale firmei, nemaifiind considerata doar un cost. In practica, nici o regiune sau comunitate nu are toate elementele de sprijin ale afacerii si nu e necesar sa fie asigurate toate, dar totusi exista un nivel minim de sprijin fara de care nimic nu se poate intreprinde. De exemplu, daca lipseste cu desavarsire sprijinul financiar, este foarte improbabil ca o afacere sa poata fi lansata.

Primele doua coloane constituie elementele initiale al unui proces antreprenorial. Oameni si idei pot sa apara de pretutindeni, dar asigurarea unui minim de sprijin creste cu mult sansele ca afacerea sa fie incununata de succes. Elemente de infrastructura fundamentale cum ar fi atelierul sau biroul pot asigura un sprijin important pentru dezvoltarea afacerii. Fondurile banesti sunt de asemenea cruciale, lipsa lor ducand la esecul acesteia.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.