Resurse umane si personal

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

Notiunea de recrutare presupune actiunea de a recruta si rezultatul ei.
O alta notiune care se cere explicitata este aceea de selectare. In lucrarile de specialitate, selectarea este procesul de alegere pentru posturile de munca vacante a unui subset de candidati disponibili pentru angajare. Astfel ca, recrutarea si selectia, sunt procese continue, deoarece orice firma deseori se confrunta,[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Resurse umane si personal

Notiunea de recrutare presupune actiunea de a recruta si rezultatul ei.
O alta notiune care se cere explicitata este aceea de selectare. In lucrarile de specialitate, selectarea este procesul de alegere pentru posturile de munca vacante a unui subset de candidati disponibili pentru angajare. Astfel ca, recrutarea si selectia, sunt procese continue, deoarece orice firma deseori se confrunta, in oricare masura cu fluctuatia de personal, cu lipsa de personal calificat, cu aparitia noilor posturi datorite dinamicii organizationale.

De aceea, pentru imbunatatirea metodelor de recrutare si selectie, aceste procese au nevoie de evaluarea eficientei acestora si de un feed-back eficient.
Scopul lucrarii este de a cerceta literatura de specialitate privind recrutare si selectia angajatilor si utilizarea ei in cadrul companiei de navigatie. Obiectivul cercetarii il constituie analiza asigurarii cu personal precum si evaluarea ei in cadrul companiilor de navigatie.

In lucrare am facut referinta la recrutarea si selectia angajatilor ca notiuni teoretice, conceptul lor si detalierea fiecarui proces in parte. Pentru a realiza o recrutare si selectare a angajatilor adecvata sunt necesare si sursele de informare concrete. Am avut ca suport manualul "Aurel Manolescu, Managementul Resurselor Umane".
Evolutia practicii si gindirii manageriale a determinat deplasarea atentiei de la factorul material catre resursa umana, deoarece investitia in personal calificat poate aduce maxim profit.

Desi, reprezinta o resursa inepuizabila si eficienta in timp, ea necesita planificata si gestionata corect. Majoritatea companiilor, pentru delimitarea personalului la postul cuvenit practica recrutarea si selectarea personalului.
Ele reprezinta o parte importanta in managementul resurselor umane, deoarece indeplineste o conditie esentiala pentru infiintarea si functionarea unei companiii, asigurarea permanenta a fortei de munca pentru ocupare diferitelor posturi dintr-o companie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.