Responsabilitatea sociala a companiei Vodafone

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.80

nivel: Facultate

In varful piramidei, cel de-al patrulea nivel al responsabilitatii sociale a societatii comerciale cuprinde actiunile filantropice. Cuvantul grecesc "filantropie" inseamna literal "iubirea de oameni". Utilizarea acestui termen in contextul mediului de afaceri are in vedere toate acele situatii in care societatea comerciala are libertatea de a decide, fara nici o constrangere exterioara, sa se impl[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Responsabilitatea sociala a companiei Vodafone

In varful piramidei, cel de-al patrulea nivel al responsabilitatii sociale a societatii comerciale cuprinde actiunile filantropice. Cuvantul grecesc "filantropie" inseamna literal "iubirea de oameni". Utilizarea acestui termen in contextul mediului de afaceri are in vedere toate acele situatii in care societatea comerciala are libertatea de a decide, fara nici o constrangere exterioara, sa se implice in actiuni ce vizeaza imbunatatirea calitatii vietii angajatilor, a comunitatilor locale si, in ultima instanta, a societatii in ansamblu.

Acest nivel de responsabilitate sociala cuprinde o mare varietate de initiative:donatii caritabile,constructia unor facilitati recreative pentru salariati si familiile lor,sprijinul acordat scolilor locale,
sponsorizarea unor evenimente artistice sau sportive etc.Responsabilitatile filantropice sunt numai dorite din partea societatilor comerciale, fara a fi pretinse ori asteptate.

Responsabilitatea sociala corporativa poate fi utilizata si ca instrument de marekting strategic capabil sa permita acapararea unei nise e piata sau sa asigure o reputatie foarte buna care ulterior va fi recompensata. In acelasi context responsabilitatea sociala poate sa realizeze si o doferenttiere a marcilor, clientii potentiali vor cauta acele organizatii care au imagine de membri exemplari ai comunitatii.

Pe langa sprijinul direct in vanzarea directa catre consumator, responsabilitatea sociala corporativa poate creste si cererea pentru tranzactii "companie catre companie " si poate contribui la realizarea unei conexiuni cu comunitatea. Organizatiile nu pot sp se dezvolte intr-o lume izolata iar o mare parte dintr-o afacere presupune conexiuni cu diversi parteneri si angajamente in diferite retele. Actiunile de CSR pot sa asigure avantajele competitive semnificative pe acest sector.

Consecinta directa a neimplicarii in actiuni de CSR se reflecta in diverse critici asupra modalitatilor de abordare a unei game largi de probleme sociale si de mediu. Factorii principali care determina oamenii sa doneze, conform cecetarilor efectuate de Asociatia pentru Relatii Comunitare, sunt legati in principal de: motivitatii emotionale, sentimente ca mila, compasiune, dorinta de a ajuta sau motivatiile normative impuse de societate, colectivitate, grupul de prieteni sau grupul religios.

Exista si situatii in care donatia este moivata de un beneficiu reciproc, direct sau indirect. Faptul ca motivatiile sunt preponderent emotionale reflecta faptul ca pana acum au lipsit programele coerente de educatie care sa faca legatura intre implicarea cetatenilor si a organizatiilor in comunitate si beneficiile directe sau indirecte pe care le aduce acest lucru.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.