Responsabilitate corporatista

3x puncte

categorie: Management

nota: 7.76

nivel: Facultate

Performanțele economice constituie de fapt „oglinda” ce reflectă în principal efectul performanțelor tehnice și tehnologice (rata creșterii cifrei de afaceri sau ratele de rentabilitate etc. reflectă un nivel superior al performanțelor de natură tehnică, un potențial ridicat în cercetare-dezvoltare).

Aprecierea și evaluarea de ans[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Responsabilitate corporatista

Performanțele economice constituie de fapt „oglinda” ce reflectă în principal efectul performanțelor tehnice și tehnologice (rata creșterii cifrei de afaceri sau ratele de rentabilitate etc. reflectă un nivel superior al performanțelor de natură tehnică, un potențial ridicat în cercetare-dezvoltare).

Aprecierea și evaluarea de ansamblu a performanțelor organizațiilor nu poate face abstracție de performanțele economico-sociale. Comportamentul clasic înregistrează încă serioase deficiențe în problematica performantelor economico-sociale. Ori, asigurarea sănătății populației, protecția mediului înconjurător, desfășurarea activității în concordanță cu cerintele dezvoltării durabile ar determina constrângeri mai riguroase decât cele economice.

În acest context, problematica sociala a devenit o preocupare permanentă pentru activitatea curentă a organizațiilor care doresc să accepte performanța și să genereze performanță.
Transformările ample în planul evaluarii performanțelor sociale au generat apariția conceptului de responsabilitate socială corporativă, concept de dată relativ noua, capabil însă să surprindă și să orienteze organizațiile în planul competitivității globale.

2.Ce este Responsabilitatea Sociala Corporativă?
Responsabilitatea socială corporativă (CSR-Corporate Social Responsibility) vizează obținerea succesului economic într-o manieră etică, cu respect față de oameni, comunități și mediu. Aceasta presupune răspunderea în fața așteptărilor legale, etice, comerciale sau de altă natură, pe care societatea le are față de companii și a lua decizii care să pună în balanță nevoile tuturor celor care au un rol în viața unei companii.

Conceptul de „responsabilitate sociala” implică, în funcție de abordare o multitudine de judecăți de valoare. Prin urmare, conceptul este unul subiectiv și influențat de context. Totuși, trebuie precizat încă de la început faptul ca majoritatea autorilor și companiilor care au responsabilitate sociala înteleg faptul ca CSR nu este doar o simplă donație în bani în cadrul unor actiuni filantropice, ci mai degrabă un stil aparte de a face business, un stil integrat în cultura companiei la toate nivelurile sale operaționale și prezent în orice moment de timp.

În ultimii ani conceptul de responsabilitate socială corporativă (CSR - Corporate Social Responsibility) a căpătat o importanță fără precedent în Europa și nu numai. Chiar și scepticul Martin Wolff, director economic Financial Times afirmă că „CSR este o idee căreia ia venit timpul să fie pusă în aplicare”.

Responsabilitatea socială corporativă reprezintă un concept care se suprapune peste concepte cum ar fi etica afacerilor, filantropia corporativă, cetățenie corporativă, responsabilitate durabilă și responsabilitate față de mediu. Este un concept dinamic și discutabil, încorporat în contextul social, politic, economic și instituțional.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.