Republica Austria

1x punct

categorie: Geografie

nota: 9.69

nivel: Facultate

Relieful:Cea mai mare parte a Austriei este dominata de inaltimile Alpilor si Prealpilor, munti care poarta inca ghetari sau urme ale erei glaciare. Lacurile au ape curate, peisajele sunt impresionante, dovedind grija cu care austriecii inteleg sa protejeze natura. Cel mai inalt munte este Grossglockner, cu 3.798 m. Nordul si estul tarii sunt formate mai ales din terenuri deluroase. Vestul si sud[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Republica Austria

Relieful:Cea mai mare parte a Austriei este dominata de inaltimile Alpilor si Prealpilor, munti care poarta inca ghetari sau urme ale erei glaciare. Lacurile au ape curate, peisajele sunt impresionante, dovedind grija cu care austriecii inteleg sa protejeze natura. Cel mai inalt munte este Grossglockner, cu 3.798 m. Nordul si estul tarii sunt formate mai ales din terenuri deluroase. Vestul si sudul Austriei sunt renumite ca o destinatie a sporturilor de iarna.

Clima:Temperat-continentala, cu influente mediteraneene in sud, ierni grele cu ninsori frecvente si zapada in munti si veri racoroase.
Cultura:Nu numai natura este uimitoare in Austria, ci si rezultatul culturii acestui popor. Austria a fost locul de nastere al mai multor compozitori faimosi, fizicieni filosofi, pictori.
Compozitori:Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Strauss Sr., Johann Strauss Jr., Arnold Schoenberg, Anton Weber sau Alban Berg (ultimii trei au facut parte din faimoasa A Doua Scoala Vieneza), Ludwig van Beethoven, Joseph Haydn.

Fizicieni: Ludwig Boltzmann si Erwin Schrodinger.
Filozofi:Ludwig Wittgenstein si Kurt Goedel;Psihoanalisti: Sigmund Freud;Poeti: Peter Rosegger;Pictori: Gustav Klimt;Economisti: Joseph Alois Schumpeter;Juristi: Rudolf von Jhering, Hans Kelsen sunt cativa dintre juristii care au facut celebra scoala vieneza de drept, in special in domeniul dreptului public si dreptului international public.
Schiori: Toni Sailer, Hermann Maier, Annemarie Moser-Proll si Anita Wachter.

Turism, atractii turistice
Austria este o tara mica, usor de explorat, care vara ofera turistilor atractii incantatoare neasteptate. Este renumita si prin activitatea culturala variata: opera, concerte, teatre, festivaluri de muzica clasica, iar distractiile si viata de noapte isi gasesc aici un suport bogat: magazine, cafenele, berarii, restaurante traditionale.
Principalele orase
Capitala Viena situata pe Dunare, Graz, Innsbruck, Salzburg si Linz.

Viena
Este una dintre cele mai frumoase capitale europene, ce ofera vizitatorilor multe atractii deosebite: magnificul Hofburg, intinsul Palat Schonbrunn, renumitul parc de distractii Prater, eleganta Ringstrasse sau Kartner Strasse sunt o mica parte din ceea ce are de oferit acest oras. Putem asculta muzica pentru toate gusturile, de la opera la jazz sau de la Strauss la muzica pop. Si nu in ultimul rand, Viena este celebra pentru zona Mariahilfer si centrul comercial Sud, un adevarat paradis al celor pasionati de cumparaturi. Iar pentru cei care in preajma Craciunului si Revelionului se afla la Viena, vor gasi un oras mai stralucitor ca niciodata, iar spectacolul oferit este incredibil. Amintim doar organizarea Pietei de Craciun, care anunta inceperea sarbatorilor de iarna prin organizarea de concerte, spectacole si bineinteles renumita piata, atractia orasului.

Atractii turistice in Viena
Muzeul artelor frumoase
Pot fi admirate picturi ale unor autori ca: Rubens, Rembrandt, Vermeer, Durer, Raphael, Tiziano, Velasquez, Bruegel.
Deschis zilnic: 10.00-18.00
Taxa: 9 EUR
Palatul Imperial (Hofburg)
Momentan gazduieste birourile presedintelui Austriei, apartamentele prezidentiale, muzee.
Deschis zilnic: 9.00-16.30
Taxa: 7.50 EUR
Prater
Este cel mai cunoscut loc de recreere din Viena. Simbolul Praterului este roata imensa care ofera o imagine de amploare a orasului.
Deschis zilnic: 10.00- 24.00
Intrare libera

Graz
Orasul inimilor, capitala culturala a Europei in 2003. O plimbare prin Graz, al doilea oras din Austria, devine o incursiune de-a lungul secolelor: cladiri medievale, monumente istorice, palate, muzee si biserci sunt doar cateva din motivele pentru care Graz a fost inclus in patrimoniul UNESCO, ca unul dintre cele mai bine pastrate orase din Europa.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.