Reptilele in farmacologie

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.90

nivel: Liceu

Din antichitate se utilizau diferite organe ale sarpilor pentru tratarea diferitor afectiuni. In mai multe retete elaborate de catre cunoscutul vraci Aviciena erau incluse extrase din craniul serpilor veninosi, care erau indicate pentru tratarea reumatismului si a durerilor de articulatii. In retetele populare georgiene se recomanda grasimea de sarpe, care se obtine prin arderea serpilor vii. Gras[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Reptilele in farmacologie

Din antichitate se utilizau diferite organe ale sarpilor pentru tratarea diferitor afectiuni. In mai multe retete elaborate de catre cunoscutul vraci Aviciena erau incluse extrase din craniul serpilor veninosi, care erau indicate pentru tratarea reumatismului si a durerilor de articulatii. In retetele populare georgiene se recomanda grasimea de sarpe, care se obtine prin arderea serpilor vii. Grasimile de serpi se includeau in ulei de susan, formand un unguent care se utiliza pentru tratarea exemelor si a hemoroizilor intestinului rect.

Proprietatile curative ale carnii de sarpe descrise de catre Aviciena actualmente au o explicatie stiintifica. In sangele de sarpe se contin substante cu proprietati antitoxice. Din animalele experimentate cele mai rezistente sunt iepurii si soarecii de padure. Este interesant faptul ca rezistenta acestor animale nu este atribuita imunoglobulinelor, adica nu este o reactie imunitara, ci este o albumina cu proprietati specifice. Din substantele cu proprietati antitoxine se contin in carnea de serpi veninosi, apoi in sangele soarecilor de padure si de arici.

Aceasta este explicatia ca unii vraci din antichitate recomandau carnea de arici in cazurile intoxicatiilor acute. Carnea de arici se mai prescria in cazurile de neurostenie si a infectiilor cu TBC. Pielea de arici era considerata eficace pentru stoparea hemoragiilor interne. Pentru aceasta se efectuau extractii speciale din piele, dar concret retetele de extragere nu se cunosc. Serpii au fost si sunt considerati utili pentru medicina apuseana. Medicii din diferite tari aziatice cunosc foarte multe retete, care le recomanda pacientilor. In unele cazuri se utilizeaza numai sangele serpilor, in alte cazuri se utilizeaza fierea sau extrase din intregul organism.

Astfel de extrase se comercializeaza in farmacii. Conform unor informatii in Japonia si China pentru tratarea sclerodermiei si leprei se administreaza carnea de sarpe in forma uscata sau fiarta. In timpurile stravechi se credea ca toxinele sunt concentrate in ficatul sarpelor, dar mai tarziu s-a demonstrat ca in ficat si in saliva toxinele lipsesc. Pentru aceasta Francisco Radi impreuna cu asistentul sau in prezenta multor martori au inghitit fierea si saliva a cativa serpi. Dupa aceasta pacientii au ramas in viata si au demonstrat pe propriile lor organisme ca in fiere si in saliva toxinele lipsesc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.