Reproiectarea manageriala a SC Transilvania SA

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.88

nivel: Facultate

In cadrul societatii au loc sedinte pentru stabilirea strategiilor, obiectivelor si pentru luarea de decizii.
Sedinta - constituie modalitatea principala de transmitere a informatiilor si de culegere a feed-back-ului concomitent la un numar mare de componenti ai firmei. Calitatea ei conditioneaza sensibil calitatea managementului fiind nemijlocit implicata in exercitarea previziunii, orga[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Reproiectarea manageriala a SC Transilvania SA

In cadrul societatii au loc sedinte pentru stabilirea strategiilor, obiectivelor si pentru luarea de decizii.
Sedinta - constituie modalitatea principala de transmitere a informatiilor si de culegere a feed-back-ului concomitent la un numar mare de componenti ai firmei. Calitatea ei conditioneaza sensibil calitatea managementului fiind nemijlocit implicata in exercitarea previziunii, organizarii, coordonarii, antrenarii si control-evaluarii.
Delegarea este utilizata pentru rezolvarea de catre subordonati a unor probleme de o mai mica importanta;

Diagnosticarea consta in identificarea punctelor forte si a punctelor slabe de catre o echipa de manageri si executanti. Datorita faptului ca analiza diagnostic este realizata din interiorul firmei este posibil ca uneori sa fie subiectiva si sa nu reflecte intocmai realitatea.
Tabloul de bord - conceput ca un instrument de sinteza a informatiilor ce sunt valorificate de catre managerii de nivel superior si mediu;
Brainstormingul - permite obtinerea de idei noi pentru solutionarea problemelor manageriale.

Metode de calculatie a costurilor cu evidentierea cheltuielilor pe articole de calculatie Componenta a managementului firmei, subsistemul decizional cuprinde atat deciziile microeconomice, cat si mecanismele de adoptare a acestora.Ansamblul deciziilor adoptate si aplicate in cadrul organizatiei, structurate corespunzator sistemului de obiective urmarit si configuratiei ierarhiei manageriale alcatuiesc sistemul decizional.Hotararile Adunarilor generale ale actionarilor se iau prin vot deschis, cu majoritate de voturi.

Votul secret este obligatoriu pentru alegerea membrilor Consiliului de administratie si a cenzorilor, pentru revocarea lor si pentru luarea hotararilor referitoare la raspunderea administratorilor. Adunarea generala a actionarilor se convoaca de catre presedintele Consiliului de administratie sau de catre unul din vicepresedinti, pe baza imputernicirii de catre presedinte. In subordinea Adunarii generale a actionarilor se afla Consiliul de Administratie care este compus din 3 membri, temporari si revocabili, alesi pe o perioada de 4 ani Consiliul de administratie se intruneste cel putin o data pe luna si ori de cate ori este nevoie.Deciziile Consiliului de administratie se iau cu majoritatea absoluta a celor prezenti.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.