Reproducerea asistata - un tratament pentru infertilitate

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.85

nivel: Facultate

Tehnicile de reproducere asistata se folosesc in prezent si in tara noastra, ca solutie finala, in cazurile in care tratamentele uzuale de specialitate au esuat sau in cele in care exista indicii primare pentru folosirea acestor metode.

Sterilitatea masculina ocupa un loc aparte, mai ales ca adeseori reproducerea asistata este singura solutie pentru acesti pacienti, tratamentele me[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Reproducerea asistata - un tratament pentru infertilitate

Tehnicile de reproducere asistata se folosesc in prezent si in tara noastra, ca solutie finala, in cazurile in care tratamentele uzuale de specialitate au esuat sau in cele in care exista indicii primare pentru folosirea acestor metode.

Sterilitatea masculina ocupa un loc aparte, mai ales ca adeseori reproducerea asistata este singura solutie pentru acesti pacienti, tratamentele medicale avand rezultate foarte slabe.
Cui se adreseaza?
Pacientele considerate candidate pentru fertilizarea in vitro (FIV) sunt cele cu sterilitate de cauza ovariana (lipsa ovulatiei sau oligoovulatie), tubara (obstructii ale trompelor uterine ca urmare a infectiilor cronice) sau uterina la care alte modalitati terapeutice (mai putin costisitoare si mai putin invazive) nu au dat rezultate. In mod absolut, se indica FIV pentru sterilitatea de cauza masculina, spermatozoizii putand fi obtinuti prin punctie testiculara. Indiferent de motivul pentru care se recurge la FIV, trebuie respectat un protocol si niste principii standard.

Cuplurile trebuie bine investigate si diagnosticate pentru a putea aplica metoda cu cele mai mari sanse de reusita. Ambii pacienti vor fi informati corect asupra metodologiei, asupra sanselor de procreere si asupra riscului potential.
Fertilizare in vitro
FIV presupune punerea in contact a ovulului matern cu spermatozoidul patern in laborator, pe medii speciale, rezultand un embrion care se va introduce in cavitatea uterina a mamei unde se va implanta si se va dezvolta in cele 9 luni urmatoare. Pentru ca sansa de a obtine o sarcina viabila sa fie mai mare, s-a observat ca este optim sa se introduca in uter mai multi embrioni odata (2-4).

Acest lucru presupune existenta a mai multor ovule materne in contact cu sprematozoizii paterni si de aceea pacienta va urma, anterior recoltarii de ovule, un tratament medicamentos de stimulare ovariana care duce la dezvoltarea simultana a mai multor ovule la nivelul ovarelor. Recoltarea acestora se face in momentul atingerii maturitatii lor (diagnosticat prin ecografii seriate) prin punctie transvaginala ghidata ecografic, sub anestezie generala.

Ovulele obtinute astfel vor fi puse in laborator in contact cu spermatozoizii, folosind medii speciale de cultura si se va urmari dezvoltarea oualelor. Daca se obtin mai multi embrioni de calitate buna, se vor transfera in cavitatea uterina a mamei 2-4 dintre acestia (la circa 48 de ore de la recoltarea ovulelor), iar restul vor putea fi crioprezervati.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.