Reprezentarea cifrica a miscarilor de valori ca un bilant mobil

3x puncte

categorie: Contabilitate

nota: 9.51

nivel: Facultate

Se incaseaza contravaloarea unei creante de la debitorii diversi in valoare de 40 000 lei in contul bancar. Operatiunea are la baza ordinul de plata primit de la debitori si extrasul de cont primit de la banca.
Se inregistreaza achitarea unei datorii fata de furnizori in valoare de 100 000 lei avand in vedere avansurile acordate in valoare de 40 000 lei, conform ordinului de plata.Unitatea [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Reprezentarea cifrica a miscarilor de valori ca un bilant mobil

Se incaseaza contravaloarea unei creante de la debitorii diversi in valoare de 40 000 lei in contul bancar. Operatiunea are la baza ordinul de plata primit de la debitori si extrasul de cont primit de la banca.
Se inregistreaza achitarea unei datorii fata de furnizori in valoare de 100 000 lei avand in vedere avansurile acordate in valoare de 40 000 lei, conform ordinului de plata.Unitatea achizitioneaza un program informatic, de la un furnizor neplatitor de T.V.A., la un cost de achizitie de 40 000 lei, conform facturii. Plata urmeaza sa se faca ulterior.

Se inregistreaza ridicarea de numerar din disponibilul de la banca conform filei de C.E.C., extrasului de cont, se aduce in caserie conform registrului de casa si se platesc salariile angajatilor conform statului de salarii pe luna precedenta in valoare de 120 000 lei.
Se inregistreaza plata dobanzilor aferente creditelor bancare pe termen lung in valoare de 40 000 lei.Pentru o datorie de 40 000 lei fata de un furnizor se emite un efect de comert prin intermediul caruia plata urmeaza sa se faca ulterior. Valoarea biletului la ordin este aceeasi cu cea a datoriei initiale.

Se inregistreaza vanzarea unor materiale consumabile la un pret de 50 000 lei, T.V.A. 19%, pe baza facturii fiscale. Costul materialeleor de natura obiectelor de inventar vandute este de 35 000 lei (evaluarea materialelor de netura obiectelor de inventar se face la cost de achizitie).Se inregistreaza vanzarea unui utilaj la un pret de vanzare de 75 000 lei, T.V.A. 19%, conform contractului de vanzare cumparare si a facturii fiscale. Valoarea de intrare (valoarea contabila) a utilajului este de 50 000 lei, iar amortizarea reprezinta 35%. Se evidentiaza si scoaterea din evidenta pe baza procesului verbal de scoatere din evidenta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Contabilitate

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.