Repere politice din Romania postcomunista

7x puncte

categorie: Istorie

nota: 10.00

nivel: Facultate

28 mai 1993 a luat nastere in urma fuzionarii dintre gruparea F.S.N. condusa de Petre Roman si Partidul Democrat - Partidul Democrat-F.S.N.; ulterior se va denumi doar Partidul Democrat. la 26 ianuarie 1994 - Romania a semnat la Bruxelles documentul-cadru privind participarea la Parteneriatul pentru Pace propus de NATO. in anul 1995, la 1 februarie a intrat in vigoare Acordul de Asociere la UE a R[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Repere politice din Romania postcomunista

28 mai 1993 a luat nastere in urma fuzionarii dintre gruparea F.S.N. condusa de Petre Roman si Partidul Democrat - Partidul Democrat-F.S.N.; ulterior se va denumi doar Partidul Democrat. la 26 ianuarie 1994 - Romania a semnat la Bruxelles documentul-cadru privind participarea la Parteneriatul pentru Pace propus de NATO. in anul 1995, la 1 februarie a intrat in vigoare Acordul de Asociere la UE a Romaniei, Cehiei, Bulgariei si Slovaciei.

19 martie 1996 - Camerele reunite ale Parlamentului Romaniei au adoptat Legea partidelor politice; anul 1996 a insemnat pentru viata politica a Romaniei noi alegeri parlamentare si prezidentiale; in urma turului din 3 noiembrie 1996, C.D.R. a preluat puterea politica, fara a obtine o majoritate parlamentara; la alegerile prezidentiale, in urma celui de-al doilea tur de scrutin, Emil Constantinescu a devenit presedintele Romaniei.

15 februarie 2000 - la Bruxelles a avut loc deschiderea oficiala a negocierilor de aderare a Romaniei la UE. 26 noiembrie 2000 - au avut loc alegerile parlamentare si prezidentiale; dupa patru ani de opozitie, P.D.S.R. a revenit la guvernare, fara a detine o majoritate parlamentara.17 ianuarie 2003 a fost publicata noua Lege a partidelor politice.26 martie 2003 - Romania a semnat la Bruxelles protocolul de aderare la NATO; la 14 august acelasi an, guvernul a adoptat Programul economic de preaderare la UE.

la 28 septembrie 2003 - Congresele P.N.L. si P.D. au adoptat decizia de constituire a aliantei politice si electorale Alianta "Dreptate si Adevar" P.N.L.-P.D. prin referendumul din 18-19 octombrie 2003 a fost adoptata noua forma a Constitutiei Romaniei. 12 decembrie 2004, in urma alegerilor din noiembrie, Traian Basescu a devenit presedintele Romaniei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.