Repere etice in munca managerului

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

Capacitatea de a impaca supunerea fata de autoritatea institutionala cu verticalitatea morala personala, avand in vedere si posibilitatea unor situatii de legitima nesupunere reprezinta o alta coordonata etica demna de luat in seama. Un alt reper etic il constituie preocuparea de a selecta si promova angajatii exclusiv pe baza pregatirii profesionale si a bunei motivatii pentru activitatea desfasu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Repere etice in munca managerului

Capacitatea de a impaca supunerea fata de autoritatea institutionala cu verticalitatea morala personala, avand in vedere si posibilitatea unor situatii de legitima nesupunere reprezinta o alta coordonata etica demna de luat in seama. Un alt reper etic il constituie preocuparea de a selecta si promova angajatii exclusiv pe baza pregatirii profesionale si a bunei motivatii pentru activitatea desfasurata.
Eficacitatea managerului de politie rezida si din tratarea subordonatilor potrivit principiului respectului reciproc, si nu cu superioritate ierarhica aroganta.

De asemenea, un manager eficient de politie ar trebui sa se concentreze pe rezultate ca scop, nu pe organigrame si tabuuri organizationale. Managerul de politie care vrea sa inspire incredere subordonatilor isi urmareste scopurile fixate cu consecventa, le urmeaza unul dupa altul, demonstrand tenacitate, perseverenta si indeplinirea intocmai a ordinelor primite. Promovarea interesului cetateanului, adica a acelui interes care, chiar daca nu este dorit conjunctural nici de cetateni, nici de cadre, este benefic pe termen lung pentru afirmarea institutiei.

Managerul de politie trebuie sa raspunda permanent fata de subordonati si fata de calitatea muncii acestora, sa cultive calitatile analitice si de cercetare atat ale sale, cat si ale subordonatilor, sa promoveze practicile bune in toate zonele profesionale pe care le poate influenta. Este necesar pentru un management eficient al institutiei ca el sa evalueze continuu ceea ce s-a facut si, mai ales, ce trebuie inca sa se faca, in termeni de bine-rau, corect-incorect, pentru a eficientiza activitatea in scopul unei mai bune satisfaceri a cerintelor beneficiarilor, a cresterii increderii in institutia respectiva.

Aceste trasaturi sunt considerate de Mihaela Miroiu si Gabriela Blebea Nicolae "adevarate porunci" ale unui comportament managerial cat mai apropiat de exigentele etice . Putem spune ca cel mai important element constitutiv al profilului unui manager de politie de succes este imaginea sa, construirea acesteia fiind rezultatul unui proces indelungat si consecvent, in care nu exista loc de abateri, mai ales din punct de vedere moral; o singura greseala poate distruge, din acest punct de vedere, o cariera manageriala construita prin eforturi considerabile.

Intreg setul de repere etice de mai sus caracterizeaza imaginea unui manager de politie de succes pentru ca, datorita unui astfel de comportament, managerul devine convingator in relatiile cu superiorii, este apreciat si inspira devotament in raporturile cu subordonatii. De asemenea, acesta dobandeste credibilitate si impune respect in relatiile de parteneriat cu alte institutii ale Statului. Nu in ultimul rand, managerul de politie care prezinta un comportament etic constant reprezinta garantia unui serviciu de calitate in slujba comunitatii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.