Remedii pentru astenia de primavara

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.77

nivel: Facultate

Aceasta depresie pe care medicii o califica drept sezoniera este considerata uneori o stare de oboseala. Sub presiunea exigentelor vietii moderne, oamenii incearca sa ignore aceasta stare si sa se concentreze asupra altor probleme de interes major si deseori nici nu vorbesc despre ceea ce li se intimpla. Dar a trai in permanenta cu aceasta diminuare a vitalitatii, aceasta pofta de viata redusa la [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Remedii pentru astenia de primavara

Aceasta depresie pe care medicii o califica drept sezoniera este considerata uneori o stare de oboseala. Sub presiunea exigentelor vietii moderne, oamenii incearca sa ignore aceasta stare si sa se concentreze asupra altor probleme de interes major si deseori nici nu vorbesc despre ceea ce li se intimpla. Dar a trai in permanenta cu aceasta diminuare a vitalitatii, aceasta pofta de viata redusa la minimum si aceasta tristete latenta creeaza un inconfort, o boala care in fiecare an chinuie existenta anumitor oameni.

Astenia nu se preteaza unor tulburari psihiatrice grave precum sindromul maniaco-depresiv. Nu este o depresie severa, ceea ce face ca uneori sa scape diagnosticului. In plus, o persoana nu este obligatoriu sa sufere de aceasta afectiune in fiecare an, nu este o fatalitate. Evident, ea este favorizata de o depresie anterioara, de o perioada de doliu in familie, de stresul profesional sau de convalescenta dupa o boala grava. Astenia nu induce un risc suicidar, dar acest aspect nu trebuie complet eliminat din supravegherea medicala. Tocmai de aceea este necesar consultul medicului pentru mai multa siguranta.

Astenia se caracterizeaza prin slabirea generala a organismului care se traduce printr-o stare de oboseala, fapt ce poate antrena insuficiente functionale multiple. Astenia poate avea mai multe cauze si se poate prezenta sub numeroase forme in functie de care se manifesta in sfera fizica, psihica, intelectuala, sexuala. Dar rar se intimpla ca aceste aspecte sa nu fie in strinsa interdependenta unele cu altele. De aceea o diminuare a posibilitatilor fizice determina o scadere a sexualitatii sau o mica depresie psihica produce si reducerea capacitatilor intelectuale.

Depresia sezoniera Depresia sezoniera este una dintre formele tulburarilor depresive. Este vorba despre un episod de depresie care se instaleaza toamna, la inceputul iernii sau la inceputul primaverii. Pentru a stabili diagnosticul de depresie sezoniera, ci nu alta forma depresiva, trebuie sa existe cel putin doua sezoane consecutive fara stari depresive de alta natura.

Simptomele sint asemanatoare oricarui episod depresiv: tristete permanenta, in special dimineata, pierderea interesului pentru orice activitate, iritabilitate, tulburari ale somnului, pierdere in greutate sau ingrasarea, ginduri sinucigase. In raport cu depresiile de alta natura, victimele depresiei sezoniere au mai degraba tendinta de a dormi prea mult (hipersomnie) si de a minca prea mult (bulimie). Deseori sint atrasi de dulciuri cu care incearca sa-si alunge tristetea ce-i cuprinde seara.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.