Remedii naturiste impotriva bolilor

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.90

nivel: Facultate

Nu trebuie niciodata sa pierdeti din vedere ca auto-asistenta are limitele sale. Cand apar simptomele unei boli nu trebuie, in nici un caz, sa faceti experiente pe propria piele sau sa ascultati sfaturile unor profani. Corpul omului este unicat, deci si tratamentul este la fel. In aceasta lucrare am cautat sa scot in evidenta tratamentul naturist pentru bolile mai frecvente, nu toata gama medicala[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Remedii naturiste impotriva bolilor

Nu trebuie niciodata sa pierdeti din vedere ca auto-asistenta are limitele sale. Cand apar simptomele unei boli nu trebuie, in nici un caz, sa faceti experiente pe propria piele sau sa ascultati sfaturile unor profani. Corpul omului este unicat, deci si tratamentul este la fel. In aceasta lucrare am cautat sa scot in evidenta tratamentul naturist pentru bolile mai frecvente, nu toata gama medicala. Pledoarie pentru o medicina care a trecut cu succes proba aspra a timpului - HOMEOPATIA.

Din toate tipurile de medicina naturala, homeopatia este, fara indoiala, cea care se bucura de cea mai mare audienta in Europa si in cele doua Americi. Chiar daca exista destui partizani ai medicinei clasice care pun la indoiala eficienta remediilor homeopate, homeopatia beneficiaza de recunoastere din partea autoritatilor si atrage spre sine numerosi medici, doritori a se initia in aceasta disciplina. Care este rolul remediilor homeopate?

In primul rand sa nu faca rau, apoi sa trateze fara repercusiuni diferitele maladii. Homeopatia ajuta sa ne tratam cu plante, fie prin FITOTERAPIE, adica prepararea ceaiurilor prin infuzie, macerat sau decoct, fie prin transformarea plantelor in creme, alifii, uleiuri, tincturi, otet, vin, suc. Sunt cunoscute si tratamentele cu argila sau ARGILOTERAPIA, dupa cum se practica si APITERAPIA. Aducand in memoria cititorului datele "Procesului Thalidomidei", vreau sa subliniez efectele negative care apar la tratamente cu medicamente.

In 1959 in R.F.Germania a aparut pe piata Thalidomida, un medicament care atenua sau anihila varsaturile la femeile gravide si exercita o actiune calmanta asupra sistemului nervos. Datorita publicitatii, acest medicament s-a extins in toata lumea, el fiind fabricat in peste 50 de produse care aveau la baza thalidomida. Copiii nascuti de femeile care au consumat acest medicament au fost malformati. Statisticile au aratat ca ar fi murit peste 3000 de persoane, iar 20000 au ramas cu diferite invaliditati.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.