Religia etiopiana Rastafari

1x punct

categorie: Religie

nota: 9.85

nivel: Facultate

Aceasta religie a fost fondata de oamenii de culoare a "lumii a III-a" in special din Etiopia, fiind reprezentati de Haile Selassie I, care au simtit nevoia de independenta, dupa ce au fost tratati mizerabil de populatia de culoare alba a planetei. Tot ce are legatura cu "albii" este este numit "Babylon" de catre rastafarienii care incearca, nu sa se razbune ci sa ii lumineze pe acestia in privint[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Religia etiopiana Rastafari

Aceasta religie a fost fondata de oamenii de culoare a "lumii a III-a" in special din Etiopia, fiind reprezentati de Haile Selassie I, care au simtit nevoia de independenta, dupa ce au fost tratati mizerabil de populatia de culoare alba a planetei. Tot ce are legatura cu "albii" este este numit "Babylon" de catre rastafarienii care incearca, nu sa se razbune ci sa ii lumineze pe acestia in privinta drepturilor pe care le au (negrii erau folositi ca sclavi de catre albi).

Ei s-au inspirat din filosofarile de pana atunci ale lui Marcus Mosiah Garvey (1887-1940), care a fondat in 1920 "Asociatia Universala pentru Imbunatatirea Negrilor" care avea ca scop principal reunirea tuturor negrilor raspanditi pe glob, cu taramurile lor principale si anume Africa, si sa le redea acestora demnitatea. Dupa ce a petrecut aproape un deceniu pe teritoriile Americii si Mareii Britanii, Garvey s-a intors in Jamaica unde si-a exprimat dorintele de reunificare, le-a spus negrilor: "cautati in Africa incoronarea unui rege, iar atunci veti stii ca salvarea e aproape".

In mod ironic, Ras Tafari Makonen nu a fost niciodata un rastafarian, el a fost doar implinirea profetiei lui Garvey facuta cu ani buni inaintea incoronarii, a fost "declansatorul" acestei religii.S-au nascut patru mici grupuri care il venerau pe Haile Selassie I ca personificarea lui "Jah"(Divinitatea) sau ca acesta insusi.
In 1935 armata italiana a invadat Etiopia in "Lupta pentru Africa" incercand sa forteze negrii spre sclavie din nou.

Ca urmare rastafarienii s-au revoltat in Africa si Jamaica unde sute de adepti ai acestei religii au fost considerati doar niste drogati(datorita plantei de Cannabis Sativa, Marijuana sau Ganja pe care ei o numeau "Iarba intelepciunii" si pe care o foloseau in viata cotidiana pentru amplificarea starilor de meditatie in care intrau venerandu-l si rugandu-se la Jah, dar si in scopuri medicale) si au fost omorati iar supravietuitorii umiliti, cozile de par cu o semnificatie importanta (semnificau radacinile religiei lor dar si cele ale plantei de Cannabis Sativa) cunoscute si sub numele de "Dreadlocks" fiindu-le taiate.

Aceasta pesecutie si-a inceput sfarsitul odata cu sosirea la 21 aprilie 1966 in Jamaica a liderului politic si spiritual Ras Tafari care a convins mai multi lideri rastafarieni jamaicani sa nu caute emigrarea in Etiopia pana nu au liberat cetateni Jamaicai de prostia si rasismul in care erau invaluiti.

Rastafarianismul si-a inceput grandioasa extindere din insulele Caraibe pentru a ajunge astazi sa aiba adepti in toata lumea, in special mulatri si negrii.In 1975 Haile Selassie moare rastafari ramanand fara personificarea lui Jah, pierdere inca mare pentru adeptii acestei religii care sustin o legenda care spune ca Haile Selassie traieste impreuna cu apropiatii sai in varful "muntelui Zion" unde isi asteapta momentul judecatii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Religie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.