Relieful Bucurestiului

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.89

nivel: Liceu

Cu exceptia Dealului Mitropoliei (care este un horst), restul pantelor din Bucuresti sunt rezultatul eroziunii fluviale a celor doua cursuri principale de apa care il traverseaza: Colentina si Dambovita.
Campia Bucurestiului, subunitate a Campiei Vlasiei, S-a format prin retragerea treptata a lacului cuaternar, ca urmare a miscarii de inaltare a Carpatilor si Subcarpatilor si a intenselor a[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Relieful Bucurestiului

Cu exceptia Dealului Mitropoliei (care este un horst), restul pantelor din Bucuresti sunt rezultatul eroziunii fluviale a celor doua cursuri principale de apa care il traverseaza: Colentina si Dambovita.
Campia Bucurestiului, subunitate a Campiei Vlasiei, S-a format prin retragerea treptata a lacului cuaternar, ca urmare a miscarii de inaltare a Carpatilor si Subcarpatilor si a intenselor aluvionari. Campia Bucurestiului are altitudini cuprinse intre 100-115 m.Orasul propriu-zis se desfasoara intre 58 m si 90 m altitudine.

Cele doua vai formate in jurul raurilor Dambovita si Colentina, impart orasul in cateva zone, sub forma de platouri cu meandre si terase:
Valea Colentinei este asimetrica datorita versantului drept mai abrupt. In lungul ei apar doua terase joase. Lunca este larga si bine dezvoltata pe ambele maluri, insa din cauza lucrarilor de regularizare a fost acoperita de apele lacurilor de acumulare.Campul Baneasa,situat la nord de Valea Colentinei,are altitudini de 90-95 m.

Campul Colentinei,cuprins intre raul Colentina si Dambovita, acopera circa 36% din teritoriul Bucurestiului. Valea Dambovitei este sapata in loess, avand malul drept mai abrupt si inalt,iar cel stang mai coborat. Terasele sunt dezvolte,pe partea stanga a raului si sunt in numar de patru. Pana la amenajarea cursului, in lunca se gaseau piscuri, popine, renii, grinduri, ostroave si maluri abrupte.Campul Cotroceni-Berceni care se desfasoara intre Valea Dambovitei, la nord, si raul Sabar, la sud.

Zona Bucurestiului face parte din tipul de campie joasa cu terase, caracterizata prin prezenta numeroaselor terase desfasurate de-a lungul raurilor ce o dreneaza, zona alcatuita din depozite reprezentate prin loess si depozite loessoide pe care apar crovuri toate acestea pe un fundament alcatuit din formatiuni cristaline mezozoice. Padurile care acopereau o parte din teritoriul orasului (codrii Vlasiei) au fost defrisate pentru a face loc terenurilor cultivabile
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.