Relaxarea cand vrei sa te lasi de fumat

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.83

nivel: Facultate

Adevarul este ca dependentul de nicotina nu se poate relaxa complet niciodata, si pe masura ce inainteaza in viata, este din ce in ce mai rau.Cei mai nerelaxati oameni de pe planeta nu sunt nefumatorii, ci acele persoane de 50 de ani, cu responsabilitati serioase la serviciu, care fumeaza tigara dupa tigara, tusesc si expectoreaza tot timpul, au hipertensiune si se enerveaza din orice nimic. In ac[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Relaxarea cand vrei sa te lasi de fumat

Adevarul este ca dependentul de nicotina nu se poate relaxa complet niciodata, si pe masura ce inainteaza in viata, este din ce in ce mai rau.Cei mai nerelaxati oameni de pe planeta nu sunt nefumatorii, ci acele persoane de 50 de ani, cu responsabilitati serioase la serviciu, care fumeaza tigara dupa tigara, tusesc si expectoreaza tot timpul, au hipertensiune si se enerveaza din orice nimic. In aceasta faza, tigara nu mai usureaza nici macar partial simptomele pe care ea insasi le produce.

Imi amintesc de vremurile cand eram contabil si tanar tata de familie. Daca unul dintre copii facea vreo nazbatie cat de mica, imi pierdeam complet cumpatul. Mi se parea ca eram posedat de un duh rau. Si stiu acum ca intr-adevar ceva ma poseda, numai ca vinovatul nu era vreun defect de caracter, ci micul monstru - nicotina. Credeam pe atunci ca duc povara tuturor grijilor din lume, insa privind in urma ma intreb unde era acel stres urias. Eram stapan pe viata mea in toate privintele, mai putin una: tigara era stapana pe mine. Partea cea mai trista este ca nici astazi nu-i pot convinge pe copiii mei ca numai fumatul ma facea nervos.

Ori de cate ori aud un fumator care incearca sa-si justifice adictia, copiii mei primesc un mesaj de genul: A Tigarile calmeaza - te ajuta sa te relaxezi. >>Cu cativa ani in urma, organismele de adoptie britanice au afirmat ca se vor opune adoptiei copiilor de catre fumatori. Cineva i-a sunat, plin de indignare: A Gresiti total, le-a spus. Cand eram copil, daca trebuia sa discut cu mama o problema spinoasa, asteptam pana aprindea o tigara, pentru ca devenea mai relaxata. >> De ce nu putea sa discute cu ea cand nu fuma? De ce sunt fumatorii atat de tensionati cand nu fumeaza, chiar si dupa o masa luata la restaurant?

De ce nefumatorii sunt complet relaxati atunci? De ce nu sunt fumatorii capabili sa se relaxeze fara tigara? Data viitoare cand te afli intr-un supermarket si vezi o tanara mama tipand la copilul ei, observ-o cand iese din magazin. Primul lucru pe care-l va face este sa-si aprinda o tigara. Incepe sa observi fumatorii, mai ales cand nu li se permite sa fumeze. Vei vedea ca isi tin mainile pe langa gura, ca bat darabana cu degetele, ca isi bataie piciorul, ca isi rasucesc suvite de par sau strang din dinti. Fumatorii nu sunt relaxati. Au uitat ce inseamna sa fii complet relaxat. Iata una dintre multele bucurii care te asteapta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.