Relatiile publice in organizatii neguvernamentale

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.76

nivel: Facultate

Organizațiile neguvernamentale îmbunătățesc eficiența și eficacitatea
activităților socio-economice, ele oferă servicii mai ieftine și mai bune pentru că folosesc voluntarii. În multe domenii, organizațiile neguvernamentale desfășoară munci aproape gratuite (protecția animalelor, reciclări profesionale, protecția mediului, educație pentru adulți și la distanță, circulația informației), în t[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Relatiile publice in organizatii neguvernamentale

Organizațiile neguvernamentale îmbunătățesc eficiența și eficacitatea
activităților socio-economice, ele oferă servicii mai ieftine și mai bune pentru că folosesc voluntarii. În multe domenii, organizațiile neguvernamentale desfășoară munci aproape gratuite (protecția animalelor, reciclări profesionale, protecția mediului, educație pentru adulți și la distanță, circulația informației), în timp ce
Guvernul trebuie să plătească funcționari pentru aceste lucruri.

Organizațiile neguvernamentale includ spiritul de echipă umană, transparența și participarea publică, fără de care o administrație riscă să nu capete suportul public pentru acțiunile pe care le întreprinde.

Organizațiile nonprofit care activează în domeniile de asistență socială, sănătate și religie au o mare nevoie de specialiști în relații publice. Aceștia au misiunea de a conștientiza și sensibiliza opinia publică față de serviciile pe care le oferă aceste organizații și de a aduna fonduri pentru finanțarea acestor servicii

In concluzie, ONG - urile romanesti trebuie sa-si contureze o imagine cat mai clara si mai credibila in opinia publica pentru ca semnalele lor de alarma sa declanseze reactii atat atitudinale, cat si comportamentale. Si primii pasi in acesta directie ar fi specializarea ONG-urilor pe domeniul de comunicare / relatii publice si intarirea relatiilor de colaborare cu mass-media. Cu siguranta ca acestea nu sunt singurele solutii, insa folosirea acestor instrumente pot garanta maturizarea acestui sector care poate deveni si in Romania o "a cincea putere".

RELATIILE PUBLICE IN SECTORUL COMUNITAR

Relațiile publice reprezintă un domeniu de activitate care în România a apărut abia după anul 1989. Dovadă în acest sens o reprezintă confuziile care se fac, chiar la nivelul schemelor de organizare, între “relațiile publice” și “relațiile cu publicul „.

Cristina Coman scrie in cartea sa „ Relatii Publice.Principii si strategii:”...sintagma”relatii publice”este utilizata in chip inpropriu de catre persoane care nu inteleg sau inteleg foarte putin semnificatia ei. Mai grav, este adeseori expresia „relatii cu publicul ” apare ca sinonima cu „ relatii publice” , desi sunt total diferite ca activitate. In alte cazuri , relatiile publice sunt considerate sinonime cu marketingul, cu publicitatea, cu propaganda sau cu manipularea.”.

Astăzi, relațiile publice sunt o profesie complexă practicată de sute de mii de oameni din întreaga lume. Unele organizații au propriile lor departamente de relații publice, în timp ce altele apelează la firmele specializate de relații publice. Specialiștii în relații publice lucrează pentru companii, agenții guvernamentale, asociații profesionale și comerciale, pentru instituții filantropice, școli și universități, spitale, hoteluri și multe altele. Se lucrează pentru organizații mai mici sau mai mari, la nivel național sau chiar global.

In prezent , dezvoltarea rapida a societății, fenomenul globalizării, cu toate fațetele sale, integrarea țării noastre în structurile europene și euro-atlantice,toate acestea impun tuturor organizatiilor un ritm alert de adaptare la cerintele tot mai mari ale cetatenilor. Tocmai de acea este necesara prezenta unui specialist in relatii publice in fiecare organizatie (de orice domeniu de activitate ar fi ea).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.