Relatiile interne din cadrul redactiei ziarului Argesul

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.80

nivel: Facultate

Desigur ca fiecare persoana are o serie de indatoriri pe care si le respecta, insa are si libertatea de a activa si in alt domeniu, in alt departament al redactiei. Acesta este motivul si totodata nevoia pentru care spiritul de echipa este foarte bine dezvoltat si intretinut de catre conducere. Exista astfel o singura echipa, cu oameni extrem de valorosi profesional si care nu ezita sa se ajute re[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Relatiile interne din cadrul redactiei ziarului Argesul

Desigur ca fiecare persoana are o serie de indatoriri pe care si le respecta, insa are si libertatea de a activa si in alt domeniu, in alt departament al redactiei. Acesta este motivul si totodata nevoia pentru care spiritul de echipa este foarte bine dezvoltat si intretinut de catre conducere. Exista astfel o singura echipa, cu oameni extrem de valorosi profesional si care nu ezita sa se ajute reciproc, atunci cand este cazul, tocmai pentru ca nu sunt obligati sa o faca prin job description sau prin structura ierarhica.

In ceea ce priveste primul scop al echipei, cel referitor la pozitionarea sa pe un loc fruntas in domeniu, acesta a fost indeplinit prin abordarea subiectelor intr-o maniera diferita si prin axarea pe "stiri culturale", care au atras de-a lungul timpului un public select si fidelizat.

Identitatea corporativa reprezinta imaginea publica distincta pe care o promoveaza si comunica o entitate corporativa si care structureaza angajamentul indivizilor din exteriorul organizatiei. Aceast imagine urmareste sa descrie identitatea, scopurile si obiectivele organizatiei. Identitatea corporativa cuprinde, in cazul nostru, comportamentul corporativ/organizational (valorile, normele interne) si comunicarea (publicitate, relatii publice, reclame etc).Pentru a descrie mai bine comportamentul organizational, voi prezenta o organigrama a redactiei:Prezentari post-recrutare pentru noii angajati
Discursuri si interactiuni directe echipei de conducere cu angajatii
Evenimente speciale pentru angajati (traininguri, conferinte)
Materiale interne: albume foto/video, brosuri, comunicate
Sedinte, intalniri interdepartamentale
Implicarea angajatilor in programele altor departamente
Materiale educationale distribuite angajatilor
Rapoarte interne

Am avut ocazia de a observa comportamentul si reactiile membrilor redactiei cu ocazia venirii unui angajat nou. Persoana in cauza urma sa lucreze in cadrul departamentului de investigatii, unul din cele mai importante din institutie, insa pe un program de proba.Am observat doua tipuri de reactii: in primul rand, angajatii celorlalte departamente au avut o atitudine extrem de prietenoasa, fiind entuziasmati de aparitia unui nou coleg; pe de alta parte, echipa in care urma sa lucreze nu a fost la fel de pozitiva in reactii; s-a simtit o retinere in a comunica, desi mascata de ajutorul oferit in diversele probleme aparute. Este posibil ca, din cauza concurentei mai mari in acest departament, nou-venitii sa intampine dificultati de acomodare (dificultatea celor deja angajati de a-l accepta).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.