Relatii publice in marketing

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 7.41

nivel: Facultate

- Organizarea de lobby-uri. Funcția de PR poate ajuta o firmă în negocierea cu reprezentanții guvernului. De exemplu, industria berii are organizatori de lobby care monitorizează legislația de domeniu, supraveghind legile care ar putea restrânge publicitatea berii și a vinului.

- Oferirea de sfaturi. Echipele de manageri ajută la luarea deciziilor privind pozițiile ce trebuie adopta[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Relatii publice in marketing

- Organizarea de lobby-uri. Funcția de PR poate ajuta o firmă în negocierea cu reprezentanții guvernului. De exemplu, industria berii are organizatori de lobby care monitorizează legislația de domeniu, supraveghind legile care ar putea restrânge publicitatea berii și a vinului.

- Oferirea de sfaturi. Echipele de manageri ajută la luarea deciziilor privind pozițiile ce trebuie adoptate în fața publicului, pregătesc angajații pentru apariția în public și ajută conducerea să anticipeze reacțiile publice – toate acestea sunt de parte a funcției de oferire a sfaturilor.

Există câteva mijloace prin care o firmă poate folosi benefic PR și poate convinge cu metodele mai sus prezentate. Scopul este de a se câștiga cât mai mult control asupra pieții. O firmă poate să-și integreze efortul de PR cu alte comunicări de marketing prin folosirea următoarelor metode:

- Comunicatele de presa. Având un dosar sau o informatie care este un bun subiect de știri, pune firma în poziția de a profita de avantajul spațiului liber în presă. Comunicatele de presă avantajează firma în sensul că îi oferă posibilitatea creării de publicitate pozitivă prin intermediul mass-mediei.

Iată câteva idei pentru un bun sistem de relații publice: produse noi, noi descoperiri științifice, personal nou, facilități noi, practici inovatoare privind corporația, așa cum ar fi economia de energie sau programele cu beneficii pentru angajați., întuniri anuale ale acționarilor, servicii caritabile pentru comunitate.

Singurul risc pe care îl au aceste comunicate de presă este acela că firma nu are certitudinea că subiectul respectiv va apărea în presă. De asemenea, știrile care apar în mass-media se interpretează liber, ceea ce le-ar putea denatura înțelesul inițial.

- Povestirile. O firmă nu poate scrie o povestire sau un articol pentru presa scrisă și nu poate realiza un reportaj pentru televiziune, dar poate invita jurnaliștiii să realizeze o poveste în exclusivitate despre evenimentul pe care firma îl consideră extrem de important. O astfel de poveste avantajează firma mai mult decât un comunicat de presă în sensul că este mult mai ușor de controlat.

- Scrisorile de informare. Publicațiile interne, cum sunt scrisorile de informare, pot împrăștia informațiile pozitive despre o firmă printre angajații săi. Ca membrii ai comunității, angajații se mândresc de realizările firmei. Scrisorile de informare pot fi distribuite și membrilor importanți ai comunității, așa cum sunt oficialii guvernamentali, Camera de Comerț, sau Biroul de Turism. Distribuitorii se bucură deseori atunci când citesc despre un client important, așa că scrisorile de informare pot fi expediate și acestui grup.

- Interviurile si conferintele de presa. Interviurile și conferințele de presă pot scoate în evidență utilitatea PR. De cele mai multe ori, interviurile și conferințele de presă sunt autorizate în cazuri de criză, dar firmele au avut deseori conferințe de presă de succes, prin care anunțau descoperiri științifice importante, sau care explicau detaliile unei expansiuni a corporației. Conferințele de presă au un aer de importanță și credibilitate pentru că folosesc mijloacele mass-media pentru a prezenta informațiile privind corporația.


- Evenimentele sponsorizate. Evenimentele sponsorizate au fost considerate ca o formă importantă de PR. O firmă se poate implica în evenimentele comunitare prin sponsorizări. Strângerile de fonduri pentru tot felul de organizații nonprofit oferă o imagine pozitivă firmelor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.