Relatii interpersonale, norme, principii, modele

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.80

nivel: Liceu

Acest tip de relatii este caracterizat prin faptul ca sunt stabilite intre persoane( nu grupuri, institutii, colectivitati) si sunt regizate intr-o masura semnificativa de logica necesitatilor umane individuale: swuport psihologic, dragoste, stima, reducerea incertitudinii si anxietatii, afiliere, securitate, statut, prestigiu.Sunt relatii constituite, in primul rand pentru satisfacerea necesitati[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Relatii interpersonale, norme, principii, modele

Acest tip de relatii este caracterizat prin faptul ca sunt stabilite intre persoane( nu grupuri, institutii, colectivitati) si sunt regizate intr-o masura semnificativa de logica necesitatilor umane individuale: swuport psihologic, dragoste, stima, reducerea incertitudinii si anxietatii, afiliere, securitate, statut, prestigiu.Sunt relatii constituite, in primul rand pentru satisfacerea necesitatilor de sociabilitate: relatiile de prietenie, distractia inh comun, relatiile de dragoste.

Un mediu interpersonal pozitiv, suportiv, bazat pe acceptare reciproca, stima, sinceritate, feed-back pozitiv, reprezinta o conditie esentiala a dezvoltarii personale.Teza centrala a " relatiilor umane" este ca necesitatile complexe ale oamenilor( stiinta, respectul, mediul uman suportiv pozitiv, starea de satisfactie) reprezinta o importanta sursa motivationala a performantei.Un tip de personalitate cristalizat in conditii socio culturakle mai putin specificate, posibil patologice.

c)O strategie de viata pentru care individul opteaza si care orienteaza toate manifestarile sale particulare. Ascetisnmul, activismul social, cercetatorul stiintific, "trairea clipei", sunt asemenea strategii de viata care genereaza stilul de viata. Din acest punct de vedere, stilul de viata reprezinta o optiune. In ultimul timp se prefigureaza o noua directie de cercetare: evaluarea stilurilor si modurilor de viata din punct de vedere al calitatii vietii pe care ele o pot asigura.

Se reia astfel o lunga traditie a explorarii startegiilor de viata capabile sa maximizeze, in limitele unor conditii date, fericirea. Eliberarea omului de servitutea necesitatilor elementare de supravietuire, amplificarea oprtunitatilor, pot relansa discutia antica asupra stilurilor de viata care sa asigure implinirea umana. In acelasi timp, din punct de vedere sociologic este important a investiga posiibilitatea promovarii acelor cadre sociale care sa faca posibile stilurile de viata dezirabile. V. calitatea vietii, mod de viata
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.