Relatii financiar-valutare

7x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 10.00

nivel: Liceu

Operatia de fixare a cursului se numeste cotatie, presupunand 2 aspecte: cotatie de vanzare si cotatie de cumparare, existand o anumita diferenta intre acestea, de regula, cea de vanzare fiind mai mare decat cea de cumparare.Impotriva riscurilor pe care unii clienti le pot avea in desfasurarea relatiilor valutare se poate actiona prin intermediul operatiunilor valutare de acoperire la termen den[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Relatii financiar-valutare

Operatia de fixare a cursului se numeste cotatie, presupunand 2 aspecte: cotatie de vanzare si cotatie de cumparare, existand o anumita diferenta intre acestea, de regula, cea de vanzare fiind mai mare decat cea de cumparare.Impotriva riscurilor pe care unii clienti le pot avea in desfasurarea relatiilor valutare se poate actiona prin intermediul operatiunilor valutare de acoperire la termen denumite HEADGE.

Operatiunile de tip HEADGING sunt operatiuni prin care un cumparator/ banca se angajeaza, pe de-o parte sa plateasca o suma in valuta la un anumit termen, iar pe de alta parte, se imprumuta de aceeasi suma, in aceeasi valuta, la acelasi termen de rambursare. In acest mod cumparatorul de valuta se pune la adapost de eventualul risc al deprecierii valutei respective, pt ca la termen, eventuala pierdere se compenseaza prin castigul egal obtinut prin imprumut, ceea ce reprezinta un transfer de risc pt banca imprumutatoare.

Operatiunile de tip SWAP - operatiuni frecvente intre un client si o banca sau intre doua banci, prin care se incheie concomitent o tranzactie la vedere si una la termen, dar in alta valuta.
In acest mod se poate schimba termenul, piata si chiar titlul.
Din punct de vedere economic, operatiunile SWAP presupun o acordare reciproca de credite in valuta cu o dobanda convenita intre cei 2 parteneri.Pe piata financiara internationala au o importanta deosebita datorita faptului ca presupun o foarte importanta miscare de lichiditati.

Participarea la schimburile internationale presupune utilizarea unor resurse banesti. Totalitatea schimburilor economice exprimate in unitati banesti reprezinta structura relatiilor financiar- valutare internationale.FUNCTIILE relatiilor financiar valutare:contributia pe care o au acestea la constructia circuitului economic mondial. Aceasta constructie se bazeaza pe sistemul relatiilor financiar-valutare.
finantarea internationala - repartizarea fondurilor banesti din zonele de acumulare catre alte zone care au nevoie de aceste fonduri, conducand la dezvoltarea economica si sociala a acestora.

Resursele de finantare sunt disponibilitati banesti ale bancilor, ale caselor de economii, resurse financiare ale altor organisme internationalecreditarea internationala- relatia de creditare internationala - se constituie si se repartizeaza resursele financiare constituite fie in cadrul organismelor financiare internationale, fie in cadrul institutiilor financiare nationale, fie de la persoane fizice sau juridice. Creditarea internationala este diferita de finantarea internationala, aceasta stabilindu-se pe baza unui acord de credit, aparand obligatii reciproce pt partile contractante.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.