Reinhold Messner

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.73

nivel: Facultate

Poate ca stiti ca pe linga faptul ca de multi, multi ani practic alpinismul sunt de asemenea un fermier de munte si am citeva proiecte de practicare a agroturismului, in special in Alpi si Dolomiti. De asemenea sunt interesat de muzeele montane, astfel incit interesul meu pentru munte este mult mai larg decit alpinismul in sine. Ca unul interesat de problematica zonelor montane, dar si ca membru a[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Reinhold Messner

Poate ca stiti ca pe linga faptul ca de multi, multi ani practic alpinismul sunt de asemenea un fermier de munte si am citeva proiecte de practicare a agroturismului, in special in Alpi si Dolomiti. De asemenea sunt interesat de muzeele montane, astfel incit interesul meu pentru munte este mult mai larg decit alpinismul in sine. Ca unul interesat de problematica zonelor montane, dar si ca membru al Parlamentului Europei, tinind cont de importanta Muntilor Carpati - munti impresionanti nu atit ca inatime, cit ca suprafata- am fost interesat sa vin si sa vad care sunt problemele locale si cum acestea ar putea fi rezolvate pe viitor.

Cam atit despre mine, va rog sa-mi puneti intrebari si voi raspunde cu placere. Care credeti ca este potentialul Muntilor Apuseni din punct de vedere al turismului montan? RM: Cred ca principala problema aici este legata de clienti, atita timp cit concurenta este acerba pe plan mondial. Ce aveti nevoie in Apuseni este sa stiti exact care este segmentul de piata caruia sa va adresati si cum sa gasiti clienti pentru asta. Cred ca exista o nisa de piata pentru turismul calare si pentru tracking, acestea in combinatie cu excursii lungi, elemente care lipsesc in Alpi, Pirinei si alte zone montane ale Europei.

Care considerati ca este cea mai valoroasa performanta alpina a dumneavoastra? RM: Trebuie facuta distinctia intre trei tipuri de abordari ale muntelui - una sportiva, celelalte doua - mentale. Sunt un catarator, un alpinist de mare altitudine si pe de alta parte am traversat pe jos teritorii intinse. Aceste activitati sunt atit de diferite incit trebuie de la bun inceput sa facem o distictie clara intre ele. Nu-mi place sa spun la modul general "aceasta este cea mai buna performanta" dar as putea spune ca in catararea pe stinca cea mai buna performanta a fost ascensiunea solitara a fetei sudice a Vf. Marmolada in Dolomiti.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.