Reguli generale de protectia muncii si PSI in laborator pentru studenti

1x punct

categorie: Economie

nota: 9.90

nivel: Liceu

2.In laborator ne comportam civilizat, atentia sa fie indreptata asupra experimentului si nu trebuie distrasa atentia altora in mod inutil. Sa nu se lucreze decat cu aparate cu a caror functionare suntem in clar. Sa nu se umble la instalatii ce nu apartin lucrarilor practice din aceiasi zi. Sa se ceara ajutorul asistentului in toate cazurile cand prevederile lucrarii practice o cer sau atunci cand[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Reguli generale de protectia muncii si PSI in laborator pentru studenti

2.In laborator ne comportam civilizat, atentia sa fie indreptata asupra experimentului si nu trebuie distrasa atentia altora in mod inutil. Sa nu se lucreze decat cu aparate cu a caror functionare suntem in clar. Sa nu se umble la instalatii ce nu apartin lucrarilor practice din aceiasi zi. Sa se ceara ajutorul asistentului in toate cazurile cand prevederile lucrarii practice o cer sau atunci cand apar orice fel de complicatii in timpul lucrarii.

3.Sa se pastreze ordinea la punctul de lucru. Dupa fiecare etapa de experiment sa facem ordine. Sa fim atenti in timpul folosirii instrumentelor ascutite, obiectelor de sticla etc. Lichidele varsate pe podea sau pe masa de lucru trebuie sterse imediat cu o carpa cu exceptia cazurilor in care acestea sunt periculoase (ex. acid, otrava, etc.) caz in care necesita conditii speciale de inlaturare.
4.Mostrele de sange folosite la experimente nu provin de la pacienti cu boli infectioase. Cu toate acestea sa se evite atingerea directa a pielii cu sangele provenit de la pacienti. Sangele picurat pe masa sau pe podea trebuie sters cu antiseptic si trebuie spalat (trebuie cerut ajutorul personalului tehnic).

5.Animalele de laborator care sunt folosite sunt sub supravegherea medicului veterinar si sunt sanatoase. Cu toate acestea trebuie evitata intrarea in contact cu pielea sau mucoasele a sangelui de animal, secretiilor sau excrementelor.
6.Este interzis mancatul si fumatul in laborator.

7.Sa nu se inceapa lucrarea practica cu mana ranita. Trebuie semnalat acest lucru asistentului. La terminarea lucrarii practice mainile trebuie spalate cu mare atentie si trebuie folosite dezinfectantele pregatite in acest scop.
8.In timpul lucrarilor practice se folosesc rareori substante corozive. In cazul cand acestea ajung pe piele sau mucoase trebuiesc imediat sterse cu o carpa moale si apoi spalate cu apa abundenta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.