Reguli elementare la barbati

5x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.80

nivel: Liceu

La mese se poate ura vecinilor "pofta buna". Supele si bauturile se servesc de catre ospatar din partea dreapta, in timp ce restul felurilor de mancare se servesc din partea stanga.La inceputul mesei, servetul se pune desfacut pe genunchi. El nu se va prinde in rascroiala hainei, in decolteu sau de gat. Stersul gurii cu servetul se va face in mod cat mai discret posibil. La terminarea mesei, serve[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Reguli elementare la barbati

La mese se poate ura vecinilor "pofta buna". Supele si bauturile se servesc de catre ospatar din partea dreapta, in timp ce restul felurilor de mancare se servesc din partea stanga.La inceputul mesei, servetul se pune desfacut pe genunchi. El nu se va prinde in rascroiala hainei, in decolteu sau de gat. Stersul gurii cu servetul se va face in mod cat mai discret posibil. La terminarea mesei, servetul nu se pliaza la loc, ci se strange si se pune langa farfurie.

Nu se mananca in graba sau nervos. Gestul de a tine degetul mic in sus cand se bea sau se mananca nu este recomandabil. Lingura si cutitul se folosesc numai cu mana dreapta. Furculita se tine insa cu mana stanga cand, in acelasi timp, se foloseste si cutitul. Daca se foloseste numai furculita, ea poate fi tinuta in mana dreapta. In cazul stangacilor adaptarea se face discret pe masura desfasurarii mesei, fara schimbarea ostentativa a tacamurilor. In timp ce se mananca, tacamurile se tin usor deasupra farfuriei, fara a le ridica cu varful in sus sau a gesticula cu ele.

Cand se bea, tacamurile se pun pe farfurie, incrucisate sau unul langa altul, cutitul in partea dreapta iar furculita cu dintii in sus. Dupa terminarea fiecarui fel de mancare, furculita si cutitul se pun in prealabil pe farfurie, in aceeasi pozitie: furculita va avea insa, de asta data, dintii in jos. Este nepoliticos sa se manance direct de pe cutit. Cand se scapa un tacam pe jos, se ridica, se pune pe marginea mesei si se cere altul. In timpul mesei se vor evita zgomotele inutile si dizgratioase: sorbirea cu zgomot a supelor sau a ciorbelor, ciocnirea tacamurilor, scobirea in dinti etc.

Serviciul incepe cu femeia care ocupa locul de onoare la dreapta gazdei barbat, ultima servita fiind gazda femeie; apoi se trece la barbati, incepandu-se cu barbatul care ocupa locul din dreapta gazdei femeie si terminand cu gazda barbat. Semnalul de incepere a mesei il da gazda femeie, invitand oaspetii sa serveasca. Barbatul gazda invita oaspetii pentru servirea bauturii. Ridicarea de la masa va fi facuta la semnul dat de gazda femeie, dupa ce s-a asigurat insa ca toti invitatii au terminat de mancat.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.