Reguli de protectia muncii specifice laboratoarelor de electronica

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.80

nivel: Facultate

Conectarea la reteaua electrica a diferitelor aparate si/sau montaje electrice se va face numai dupa verificarea de catre conducatorul lucrarii de laborator a montajului efectuat.Deoarece aparatura electrica de masurare este sensibila la socuri mecanice si/sau electrice, nu trebuie trantita pe masa si nu se va lucra la valori mai mari decat cele nominale. Orice defect functional al aparaturii treb[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Reguli de protectia muncii specifice laboratoarelor de electronica

Conectarea la reteaua electrica a diferitelor aparate si/sau montaje electrice se va face numai dupa verificarea de catre conducatorul lucrarii de laborator a montajului efectuat.Deoarece aparatura electrica de masurare este sensibila la socuri mecanice si/sau electrice, nu trebuie trantita pe masa si nu se va lucra la valori mai mari decat cele nominale. Orice defect functional al aparaturii trebuie semnalat personalului de conducere a lucrarii. Studentii nu vor incerca sa remedieze singuri defectul respectiv.

Aparatele de masura se aseaza pe masa astfel incat sa fie accesibile manevrei sau astfel ca citirea sa se faca in conditii normale de lucru.
Dupa ce a fost hotarat locul aparatelor, se trece la executarea legaturilor electrice conform schemei de montaj cu ajutorul cordoanelor de legatura Montajul se executa fara a se porni sursa de energie electrica.10. Dupa executarea montajului, se verifica pozitia de incepere a experimentarilor pentru aparatura de masura si control (de exemplu: pozitia cursoarelor reostatelor si autotransformatoarelor, pozitia comutatoarelor aparatelor cu scari de masura multiple etc.).

11. In momentul conectarii stecherelor in prize, degetele nu trebuie sa atinga partile metalice ale stecherelor.2. Inainte de a incepe executarea lucrarii, montajul va fi controlat de cadrul didactic; nimeni nu are voie sa faca punerea sub tensiune inainte de acest control. In caz contrar, studentii sunt responsabili de pagubele produse.13. Este interzis a se umbla la alte butoane ale aparatelor electronice, in afara celor cu care se lucreaza si care vor fi indicate de cadrul didactic.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.