Regulamentul organelor de conducere academica

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Art. 2. Universitatea este condusa de Senatul universitar, alcatuit din reprezentantii facultatilor, colegiilor si catedrelor (departamentelor) - cadre didactice si studenti - alesi in consiliile profesorale pe durata a 4 ani, conform "Regulamentului privind alegerea organelor de conducere".Presedintele Senatului este Rectorul, ales de membrii Senatului prin vot secret pe o perioada de 4 ani.<[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Regulamentul organelor de conducere academica

Art. 2. Universitatea este condusa de Senatul universitar, alcatuit din reprezentantii facultatilor, colegiilor si catedrelor (departamentelor) - cadre didactice si studenti - alesi in consiliile profesorale pe durata a 4 ani, conform "Regulamentului privind alegerea organelor de conducere".Presedintele Senatului este Rectorul, ales de membrii Senatului prin vot secret pe o perioada de 4 ani.

Art. 3. Senatul desemneaza pe baza propunerii Biroului Senatului comisiile de lucru ale Senatului, care analizeaza principalele domenii de activitate, exercitand controlul si supravegherea respectarii hotararilor organului de conducere, a Cartei Universitatii si a Comisiile numite de Senat initiaza, modifica si corecteaza reglementari si hotarari, elaboreaza strategiile si planurile de dezvoltare a universitatii, care ulterior vor fi supuse analizei si aprobarii Senatului.

Art. 4. Senatul adopta Carta si regulamentele de functionare ale universitatii, precum si orice modificare ale acestora. Art. 5. Senatul lucreaza in sedinte ordinare (lunare) si extraordinare, oricand se impune convocarea acestora. Lucrarile Senatului sunt statutare daca la sedinta participa cel putin 2/3 din numarul membrilor sai. Hotararile se iau cu votul majoritatii membrilor Senatului prezenti.

Art. 6. Convocarea Senatului se face de catre Cancelarul general, cu cel putin 5 zile inainte de data programata. Convocarea se face in scris si nominal, mentionandu-se ordinea de zi a sedintei; fiecare membru al Senatului va lua cunostinta de materialele ce se vor analiza, fie la sediul rectoratului fie pe e-mail.
Art. 7. Principalele prerogative si atributii ale Senatului Universitatii "Petru Maior" din Targu-Mures sunt:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.