Regulamentul national pentru practicarea sportului cu porumbei calatori

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Art. 3. -- A. Concursurile cu porumbei calatori se organizeaza de catre asociatiile afiliate la Federatia Crescatorilor de Porumbei din Romania (FCPR) prin Comitetul National Sportiv (C.N.S.) si prin comisiile tehnic-sportive ale federatiiei, ale asociatiilor, in medie o data pe saptamana, dar nu la intervale mai mici de 5 zile si nu mai mult de 5 concursuri pe luna, la concursurile categoriei I ([...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Regulamentul national pentru practicarea sportului cu porumbei calatori

Art. 3. -- A. Concursurile cu porumbei calatori se organizeaza de catre asociatiile afiliate la Federatia Crescatorilor de Porumbei din Romania (FCPR) prin Comitetul National Sportiv (C.N.S.) si prin comisiile tehnic-sportive ale federatiiei, ale asociatiilor, in medie o data pe saptamana, dar nu la intervale mai mici de 5 zile si nu mai mult de 5 concursuri pe luna, la concursurile categoriei I (viteza) si a II a (demifond) si nu la intervale mai mici de 10 zile si nu mai mult de 3 concursuri pe luna, la concursurile categoriei a III a - fond , maraton si maraton international.

B. Conform normelor metodologice ale Federatiei Columbofile Internationale (F.C.I.) si adnotari ale FCPR:
a) Concursurile cu porumbei calatori - clasa sport, se organizeaza pe distante mai mari de 100 km (loc lansare - loc sosire), cu participarea: 1) - a cel putin 250 porumbei, ce apartin unui numar de cel putin 20 columbofili pentru categoriile de distanta I (100-400 km) - viteza si II (300-500 km) - demifond si: 2). - a cel putin 250 porumbei apartinand unui numar de cel putin 40 columbofili pentru categoriile III (peste 500 km) - fond si maraton si IV (general - dar la concursurile de fond si maraton, ale acestei categorii) si minimum 50 columbofili la categoria Maraton International.

b) Pentru concursurile cu porumbei calatori - clasa standard, sunt necesari minimum 150 porumbei angajati si minimum 20 columbofili participanti (indiferent de categoria de concurs).
Art. 4. a) Membrii columbofili ai unei asociatii participa la concursuri cu asociatia de unde fac parte si unde si-au achitat obligatoriu cotizatia de membru columbofil pe anul in curs. Columbofilii pot opta sa concureze si in alte asociatii daca sunt primiti de acestea.

Art. 5. Federatiile sau asociatiile pot organiza concursuri pentru toate categoriile
a) CNS cu acordul Comitetului Director al FCPR avizeaza planurile de zbor ale asociatiilor in privinta concursurilor vis a vis de numarul lor si a perioadei de desfasurare.
b) Asociatiile care doresc sa organizeze concursuri vor depune la CNS, pina la 15 martie, planul de zbor si un memoriu justificativ, prin care, atat presedintele asociatiei cat si responsabilul tehnic-sportiv al asociatiei, in deplina responsabilitate, vor garanta reusita concursurilor, motivand prin mijloacele existente la nivelul fiecarei asociatii (conform anexei nr. 1 si anexei nr. 2);

c) CNS in colaborare cu Comitetul Director al FCPR avizeaza planurile de zbor si memoriile asociatiilor care vor organiza zboruri si prin circulara de lucru pana la 31 martie, anunta toate asociatiile asupra deciziilor luate.
d) Participarea la concursurile de fond, se face la alegere de catre fiecare membru sau asociatie, in functie de obiectivele urmarite, intocmind un plan de zbor comun cu asociatiile participante la concursuri.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.