Regulament privind acordarea burselor pentru studenti

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.95

nivel: Facultate

Art. 3. (1) Beneficiarii burselor acordate de Universitatea Babes-Bolyai, potrivit prezentului Regulament, numiti in continuare "studenti", sunt studentii Universitatii Babes-Bolyai, cetateni romani si cetateni ai statelor membre ale Uniunii Europene, ai statelor apartinand Spatiului Economic European si ai Confederatiei Elvetiene, la invatamantul universitar nivel licenta si master, cursuri de zi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Regulament privind acordarea burselor pentru studenti

Art. 3. (1) Beneficiarii burselor acordate de Universitatea Babes-Bolyai, potrivit prezentului Regulament, numiti in continuare "studenti", sunt studentii Universitatii Babes-Bolyai, cetateni romani si cetateni ai statelor membre ale Uniunii Europene, ai statelor apartinand Spatiului Economic European si ai Confederatiei Elvetiene, la invatamantul universitar nivel licenta si master, cursuri de zi, scolarizati in regim bugetat si cu taxa;

(2) Nu pot constitui criterii de acordare a burselor: varsta, sexul, religia, rasa, apartenenta politica a studentului sau a familiei acestuia, apartenenta la organizatii legal constituite ori cu activitate conform legislatiei romane, numarul de ani petrecuti in alte institutii de invatamant, studiile efectuate in strainatate precum si accesul la burse obtinute din alte surse.

Art. 4. Conditia de obtinere a unei burse acordata de catre Universitatea Babes-Bolyai sau de catre personalitati si fundatii nationale ori internationale, indiferent de categorie, este ca studentul sa fie integralist. Studentul integralist este studentul care a obtinut in sesiunea de examene precedenta semestrului pentru care solicita bursa, minimum 30 de credite la disciplinele obligatorii si optionale, potrivit meniului ales de student pentru semestrul precedent, prevazut in contractul de studiu.

In cazul facultatilor la care pentru un semestru sunt stabilite peste 30 de credite, studentul va fi considerat "integralist" daca obtine numarul minim de credite prevazute pentru acel semestru. Evaluarea si creditele aferente modulului de pregatire pedagogica nu sunt luate in calcul pentru conditia de integralist si, implicit, pentru calculul mediei. Pentru studentii care au avut Bursa Socrates/Erasmus un semestru se vor lua in calcul, pe baza foii matricole si a echivalarii examenelor promovate, minimul de 30 de credite obtinute la disciplinele obligatorii si optionale.

Art. 5. (1) Bursele de performanta se atribuie prin concurs organizat de universitate. Conditiile si criteriile de concurs sunt stabilite de catre Consiliul Cercetarii Stiintifice Universitare a Senatului Universitatii (a se vedea Anexa 3). Aprobarea si nominalizarea acestor burse este de competenta Consiliului Cercetarii Stiintifice Universitare a Senatului Universitatii.

(2) Cuantumul burselor de performanta este de cel putin doua ori mai mare fata de bursa minima stabilita de Universitate, iar numarul acestora se stabileste de catre Senat la inceputul semestrului I din anul universitar respectiv. Bursele de performanta se atribuie pe durata a 12 luni consecutive, incepand cu anul II de studiu.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.